Αυτοψία Δ. Κουρέτα στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο που λειτουργεί στη Λάρισα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Στα ενδότερα του Κτηνιατρικό Εργαστηρίου που διενεργεί, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τον μοριακό έλεγχο με δείγματα από σάλιο αιγοπροβάτων για τον γρηγορότερο εντοπισμό της ζωονόσου της ευλογιάς βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Κουρέτας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Τσέτσιλα ξεναγήθηκε από τον καθηγητή Γιώργο Βαλιάκο και τους συνεργάτες του στους χώρους όπου παραλαμβάνονται και αναλύονται τα δείγματα που φτάνουν από ολόκληρη τη Θεσσαλία, με στόχο τον γρηγορότερο εντοπισμό της νόσου.

Αυτοψία Δ. Κουρέτα στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο που λειτουργεί στη Λάρισα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων


Ο Δημ. Κουρέτας δήλωσε «ικανοποιημένος από το έργο που γίνεται», χαρακτήρισε το εργαστήριο «πρότυπο και το καλύτερο πανελλαδικά» και τόνισε πως «η αξία της εξέτασης είναι πολύ σημαντική, αφού με την εύρεση του γενετικού υλικού του ιού
βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τη νόσο. Αυτήν την πετυχημένη μέθοδο την εφαρμόσαμε πέρυσι με τη ζωονόσο της πανώλης, φέτος έστω και με καθυστέρηση μας επιτρέψαν να την εφαρμόσουμε και με την ευλογιά. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστούνε από τους κτηνοτρόφους τα μέτρα βιοασφάλειας που προτείνουν οι ειδικοί και να συνεργαστούμε όλοι για την εξάλειψη της νόσου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος