Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αγιάς έχει θέσει σε λειτουργία εδώ και επτά μήνες, δύο φωτοβολταϊκά πάρκα από τα οποία έχει ήδη παραχθεί ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές της τάξης των 2.000 MW.
Η ισχύς αυτή έχει στην πραγματικότητα μηδενίσει, για το αντίστοιχο διάστημα, το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης και πλέον όλα τα αντλιοστάσια του Δήμου Αγιάς, καθώς και όλοι οι βιολογικοί καθαρισμοί λειτουργούν αποκλειστικά με τη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Η ΔΕΥΑ Αγιάς προχώρησε γρήγορα στη δημιουργία υποδομών για την αυτοπαραγωγή ενέργειας, υπερβαίνοντας αρκετά εμπόδια και με τον τρόπο αυτό κατάφερε να αντιμετωπίσει το διαρκώς αυξανόμενο ενεργειακό κόστος. Παρά το γεγονός ότι η πλήρης ανάπτυξη των υποδομών παραγωγής ενέργειας μετρά μόλις επτά μήνες, ωστόσο ήδη καταγράφεται εξοικονόμηση του λειτουργικού κόστους που αγγίζει το 30% σε βάθος επταετίας, προς όφελος της βιωσιμότητας της επιχείρησης, αλλά και των πολιτών τους οποίους υδροδοτεί.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος