Αύριο η πρώτη δίκη μελών του κινήματος κατα των ανεμογεννητριών στα Άγραφα

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων, συμπαραστέκεται και στηρίζει τους διωκόμενους του κινήματος κατά της καταστροφής των Αγράφων από ανεμογεννήτριες.

“Καλούμε φορείς, σωματεία, συλλόγους, συλλογικότητες να εκδώσουν και να στείλουν ψηφίσματα αλληλεγγύης, να υιοθετήσουν το ψήφισμα και να στείλουν στο e-mail anoixthsyneleysh@gmail.com της Ανοικτής Συνέλευσης ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα, που διοργανώνει τις κινητοποιήσεις. Καλούμε κάθε αλληλέγγυο να υπογράψει το κείμενο -Ήμουν και εγώ εκεί-.

Η πρώτη δίκη είναι την Τρίτη 4/10 στην Καρδίτσα, όπου διώκονται τέσσερις (4) αγωνιστές γιατί βρέθηκαν στο Δημαρχείο της Καρδίτσας στις 22/8/2019, για να διαδηλώσουν ενάντια στη δημοπρασία, που θα διενεργούταν από την οικονομική επιτροπή του Δήμου, δημόσιων εκτάσεων γης που προορίζονταν για την εγκατάσταση πυλώνων υψηλής τάσης μεταφοράς ρεύματος από ανεμογεννήτριες στο κεντρικό δίκτυο.
Η δεύτερη δίκη είναι στις 18 Oκτωβρίου 2022 με δεκαεπτά (17) διώξεις για την κινητοποίηση που έγινε στον Τύμπανο τον Ιούνιο του 2021.
Η τρίτη δίκη είναι στις 22 Νοέμβρη σε βάρος 2 συλληφθέντων στις 25 Ιούλη 2022 σε κινητοποίηση στον Τύμπανο.
Ενόψει της πρώτης δίκης οργανώνεται στην πόλη της Καρδίτσας τετραήμερο εκδηλώσεων-κινητοποιήσεων”, επισημαίνεται από τη Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος