Αυξημένες είναι οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (PM10 και PM2.5) στις πόλεις της Θεσσαλίας τις τελευταίες ημέρες, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.. Οι τιμές αυτές υπερβαίνουν τα όρια που ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία (Οδηγία 2008/50/ΕΚ και ΚΥΑ ΗΠ 14122/549/Ε 103, ΦΕΚ 488Β/30-03-2011).
Οι αιτίες για την αύξηση των ρύπων εντοπίζονται στηνν αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων λόγω των εορτών, τη χρήση τζακιών, τη λειτουργία καυστήρων θέρμανσης, καθώς και τις ατμοσφαιρικές συνθήκες, όπως αυξημένη σχετική υγρασία και άπνοια, που ευνοούν τη συσσώρευση των ρύπων.
Οι αρμόδιοι συνιστούν στους πολίτες που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά νοσήματα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με τους θεράποντες γιατρούς τους για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος