Αυξάνεται ο αριθμός των διώξεων για το δυστύχημα στα Τέμπη – Νέα έρευνα για στοιχεία

Μεγαλώνει η λίστα των κατηγορουμένων για το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας επεκτείνεται, μετά και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων, που κατέθεσαν χθες εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Ρόλο εμπειρογνώμονα αναμένεται να αναλάβει και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στους 34 ανέρχονται πλεόν οι διωκόμενοι για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, μετά και τις επιπλέον διώξεις για στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ στην συνολική δικογραφία συγχωνεύεται και η δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, για τις χωματουργικές εργασίες στο σημείο της τραγωδίας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ερευνών για τον εντοπισμό θυμάτων και την απομάκρυνση των βαγονιών των μοιραίων αμαξοστοιχιών.

Οι 2 από τους 14 κατηγορούμενους της ΕΡΓΟΣΕ πήραν προθεσμία ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει με τους υπόλοιπους 14. Οι κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν ενώπιον του Εισαγγελέα Λάρισας στο τέλος Μαρτίου. Τις επόμενες ημέρες επίκεινται νέες διώξεις (κακουργήματα) κατά εκπροσώπων φορέων που έχουν στην εποπτεία τους την ασφάλεια κυκλοφορίας των σιδηροδρόμων.

Στο πεδίο της αξιοποίησης στοιχείων, θα σταλεί για ανάκτηση στην Αγγλία το υλικό από τις κάμερες των σταθμών από Θεσσαλονίκη μέχρι Νέους Πόρους. Σκοπός είναι να προσδιοριστεί η πορεία της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Επίσης θα ζητηθεί η συνδρομή του Εθνικού Μετσοβειου Πολυτεχνείου για να προσδιοριστεί αν η ποσότητα ξυλολίου και βενζολίου που βρέθηκαν στο χώρο, αντιστοιχεί ή όχι σε μεγαλύτερη ποσότητα. Τέλος, υπάρχει η πιθανότητα να σταλεί σε εργαστήρια του Καναδά γενετικό υλικό, για να ταυτοποιθεί η 23χρονη Εριέττα, από την οποία δεν βρέθηκε γενετικό υλικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος