H ετήσια άσκηση Έρευνας – Διάσωσης της 8ης ΕΜΑΚ με την κωδική ονομασία «Όλυμπος 2020» στην κορυφή «Σκολιό» του Ολύμπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία προ διημέρου.
Στην άσκηση συμμετείχαν η 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, η 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, η Π.Υ. Κατερίνης, η Π.Υ. Ελασσόνας, η Π.Υ. Λιτοχώρου και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η άσκηση περιλάμβανε την αναζήτηση, τον εντοπισμό και τη διάσωση ενός ορειβάτη μετά από πτώση του σε χιονοσκεπή παγωμένη ορθοπλαγιά. Στην άσκηση συνέδραμε το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ¨Φλόγα 10¨ (superpuma) το οποίο προσγειώθηκε και παρέλαβε τον τραυματία από το σημείο όπου ανασύρθηκε.
Την άσκηση συντόνιζε ο επιχειρησιακός συντονιστής βορείου Ελλάδος Υποστράτηγος Σπυρίδων Βαρσάμης και παρακολούθησε την άσκηση ο υπαρχηγός του Π.Σ. Aντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος