Άσκηση επι χάρτου για εκκένωση των Αμπελακίων λόγω πυρκαγιάς

Με επιτυχία διοργανώθηκε η άσκηση επί χάρτου για την προληπτική απομάκρυνση πολιτών, στο Δήμο Τεμπών, σε πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς. Το σενάριο αφορούσε στην οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών, στο ημιορεινό χωριό Αμπελάκια του Δήμου Τεμπών, λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Στο πλαίσιο της άσκησης, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής της 24ης Μαΐου, στη περιοχή «Ανεμόμυλος» στα Αμπελάκια, προκειμένου να ακούσουν τις οδηγίες των ειδικών και να επισημάνουν ανάγκες, που ενδεχομένως προκύψουν σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Άσκηση επι χάρτου για εκκένωση των Αμπελακίων λόγω πυρκαγιάς

Επιγραμματικά, σκοπός της άσκησης ήταν:

• Η εφαρμογή των απαιτούμενων διαδικασιών – ενεργειών που προβλέπονται στο Σχέδιο Προληπτικής Απομάκρυνσης πολιτών.

• Η ενημέρωση των εμπλεκομένων Φορέων για τις διαδικασίες, τις απαιτήσεις και τις τοπικές ιδιαιτερότητες που προκύπτουν κατά την υλοποίηση της δράσης της προληπτικής των κατοίκων.

• Η ενημέρωση των εμπλεκομένων Φορέων στην λήψη αποφάσεων και τη συνεργασία για την υλοποίηση επιμέρους ενεργειών για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών.

• Η βελτιστοποίηση της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας όλου του εμπλεκόμενου δυναμικού Πολιτικής Προστασίας σε Τοπικό Επίπεδο για την αποτελεσματική και ασφαλή αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και η άμεση/ βραχεία διαχείριση των συνεπειών τους.

• Η ανάδειξη προβλημάτων/ δυσκολιών κατά την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης της προληπτικής απομάκρυνσης από το χωριό Αμπελάκια.

Άσκηση επι χάρτου για εκκένωση των Αμπελακίων λόγω πυρκαγιάς

Το “παρών” στην άσκηση έδωσαν από το Δήμο Τεμπών ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Νικολάου, εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Γιάννης Βασβατέκης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ο Κων/νος Γαβριηλίδης, ο Διοικητής του 3ου Π.Σ. Αλέξανδρος Βαΐτσης, ο υποδιοικητής του 3ου Π.Σ. Δημήτρης Λάλλας, ο Διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Κων/νος Μπαλαντίνας, ο Διοικητής του Α. Τ. Τεμπών Πρόδρομος Χαρισμανίδης και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αιγάνης Θ. Αναγνωστοπούλου, Αμπελακίων Ι. Ταζές, Γόννων Θ. Παπαδόντας, Συκουρίου Μ. Γκουντής και Τεμπών Ν. Στρούλιος.

 Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης με την ολοκλήρωση της άσκησης τόνισε: «Μπαίνοντας στην αντιπυρική περίοδο, το σύνολο των δυνάμεων που αποτελούν την Πολιτική Προστασία έχουμε εστιάσει στο τομέα της πρόληψης, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι στην απευκταία περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος, έχουμε επενδύσει στον καλύτερο δυνατό συντονισμό, ο οποίος αποτελεί και το κυριότερο στοιχείο για την επιτυχή αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος