Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες – Ετοιμάζονται για συλλαλητήριο στην Αθήνα

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες οι οποίοι επιστρέφουν στα χωριά τους “οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα”, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αδιαλλαξία και με τη δέσμευση για συνέχιση του αγώνα με διάφορες μορφές. Ήδη μάλιστα προετοιμάζουν τις επόμενες  ημέρες μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αναφέρει μεταξύ άλλων: “Με τα μπλόκα μας αναγκάσαμε την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα συνεχιστεί η μείωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα για το διάστημα Απριλίου-Οκτωβρίου 2022. Εκδόθηκαν νέα μειωμένα τιμολόγια λογαριασμών από την ΔΕΗ για την περίοδο Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2021. Δόθηκαν επιπλέον χρήματα για την στήριξη των κτηνοτρόφων. Όμως τα βασικά μας αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες για την συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας και την επιβίωση μας”.

“Καταγγέλλουμε – συνεχίζουν οι αγρότες – την κυβέρνηση της ΝΔ για εχθρική στάση έναντι εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως εκφράστηκε και με τον αστυνομικό αυταρχισμό στο χώρο τον μπλόκων και με τις συκοφαντικές επιθέσεις στον αγώνα μας και με τον εμπαιγμό των προσχηματικών προσκλήσεων σε “διάλογο” και με την προκλητική άρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας. Καταγγέλλουμε, επίσης, τα πανελλαδικά ΜΜΕ που έστησαν «πέπλο σιωπής» για τις κινητοποιήσεις μας”.

Επίσης κάνουν λόγο για “υπονομευτικό ρόλο” που “έπαιξαν και όσοι «αγροτοσυνδικαλιστές» με ρόλο Δούρειου Ίππου συναντήθηκαν με το υπουργείο στην διάρκεια των μπλόκων μας, ουσιαστικά παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης καπηλευόμενοι τον αγώνα των αγροτών που ήταν στον δρόμο”.

“Γυρίζουμε στα χωριά μας, οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα, όπως ξεκινήσαμε. Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές. Η απόφαση των μπλόκων και της αγωνιζόμενης αγροτιάς είναι για συνέχιση του αγώνα. Προτείνουμε προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους ως επόμενο βήμα κλιμάκωσης και διεκδίκησης την διοργάνωση μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος