Από τη Λάρισα ξεκινά η 14η Διεθνής Μαθητική Εβδομάδα

Η 14η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Παράρτημα της Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, ανοίγει και φέτος τις πύλες της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τη Λάρισα.

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας ξεκινούν οι εργασίες ενός κορυ-φαίου επιστημονικού συνεδρίου, σημείο αναφοράς για τη μαθηματική επιστήμη στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Την ευθύνη της διοργάνωσης των δρώμενων κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών έχει το Παράρτημα Λάρισας της ΕΜΕ, που διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση συνεδρίων και επιστημονικών ημερίδων.

Η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα συμπίπτει φέτος με τη συμπλήρωση μισού αιώνα λει-τουργίας του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας της ΕΜΕ και ως εκ τούτου αποκτά επετειακό και πανηγυρικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου (15-21 Απριλίου σε Λάρισα, Βέροια, Σέρρες και Θεσσαλονίκη) θα παρουσιαστούν πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες από μαθηματικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ερευνητές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κα-θώς και εργασίες μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων.

Τίτλος της φετινής Εβδομάδας είναι: «Η Μαθηματική Νοημοσύνη πέραν των παρατηρήσε-ων και πέραν της Τεχνητής Νοημοσύνης”. Το συνέδριο αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον σε επίπεδο τόσο της μαθηματικής όσο και γενικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος