Απ.Καλογιάννης: Κανένα σχολικό κτήριο στη Λάρισα δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέο

Σε ενημέρωση για την κατάσταση των σχολικών μονάδων προέβη ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ.Καλογιάννης, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook.

Η ανάρτηση του κ.Καλογιάννη:

“Επειδή αντιλαμβάνομαι την αγωνία γονιών και εκπαιδευτικών για την κατάσταση των σχολικών κτηρίων, που παρουσίασαν βλάβες μετά τον πρόσφατο σεισμό, θέλω να σας ενημερώσω για τα εξής:
– Γίνονται έλεγχοι από την καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών ¨Κτηριακές Υποδομές ΑΕ»
– ΚΑΝΕΝΑ σχολικό κτήριο δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέο (από την ΚΤ.ΥΠ Α.Ε.)! Όλες οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι επισκευάσιμες.
– Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων θα προχωρήσουμε στη σύνταξη των μελετών και την διεκδίκηση χρημάτων για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών.
– Στόχος μας είναι να παραδώσουμε ασφαλή κτήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας. Και να το κάνουμε το συντομότερο δυνατόν.
Είναι ωστόσο αυτονόητο, ότι στα κτίσματα που θα χρειαστούν παρεμβάσεις, θα χρειαστεί επίσης και χρόνος. Οι μαθητές θα αναγκαστούν είτε να μείνουν μακριά από τις αίθουσες τους, είτε να αλλάξουν προσωρινά αίθουσα. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να ζητήσω από όλους υπομονή και εμπιστοσύνη. Τα παιδιά μας θα επιστρέψουν στο σχολείο τους. Και το σχολείο τους θα είναι απολύτως ασφαλές”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος