Αντίθετος στην υποβάθμιση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στα Γρεβενά ο Δήμος Δεσκάτης

Την πλήρη αντίθεση του στην υποβάθμιση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Γρεβενών και την μετατροπή του σε απλό στρατόπεδο, εκφράζει σε ψήφισμα του ο δήμος Δεσκάτης, ζητώντας την ανάκληση της σχετικής απόφασης από το Υπουργείου Άμυνας.

Στο σχετικό ψήφισμα επισημαίνεται μεταξύ άλλων: “Όπως πληροφορηθήκαμε, στις προθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Κυβέρνησης, είναι η υποβάθμιση του στρατοπέδου των Γρεβενών και η μετατροπή του, από κέντρο νεοσυλλέκτων, σε απλό στρατόπεδο.
Η απόφαση αυτή, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, δεδομένου ότι το κέντρο νεοσυλλέκτων όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του στα Γρεβενά, απέφερε πάρα πολλά στη Γρεβενιώτικη κοινωνία, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και σε άλλους τομείς. Η υποβάθμισή του, θα αποφέρει σημαντικότατο πλήγμα στην κοινωνία των Γρεβενών, ιδίως στις συναφείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σχετικά με τη λειτουργία του κέντρου νεοσυλλέκτων αλλά και γενικότερα στην τοπική οικονομία.
Έρχεται μάλιστα, η απόφαση αυτή σε μία χρονική στιγμή, που το δημογραφικό πρόβλημα της πόλης των Γρεβενών, αλλά και του Νομού Γρεβενών, αποτυπώνεται εντονότερο από κάθε άλλη περιοχή, στα προσφάτως δημοσιευθέντα στοιχεία της απογραφής του έτους 2021.
Αλλά και σε μία χρονική στιγμή όπου η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών εξαιρείται από σημαντικές ενισχύσεις από το Πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας και δεν είδε κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο να εκτελείται τα τελευταία χρόνια.
Αντίθετα, έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια σωρεία όμοιων αποφάσεων που στερούν από τα Γρεβενά κάθε προοπτική ανάκαμψης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας, όπως το κλείσιμο της σχολής αστυφυλάκων, το κλείσιμο τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κλπ.
Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους αποφάσεις, δεν βοηθούν την ύπαιθρο, που κατά την άποψή μας θα έπρεπε να είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης αυτής της χώρας, επιφέρουν μαρασμό, οδηγούν τους νέους της επαρχίας σε μετανάστευση [είτε εσωτερική είτε στο εξωτερικό], δεν κινούνται στα πλαίσια της αντικειμενικότητας, αλλά της μεροληψίας και το κυριότερο λαμβάνονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών που θα έπρεπε να έχουν και τον πρώτο λόγο στη λήψη των.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα προς τους υπεύθυνους του αρμόδιου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Κυβέρνησης για την απόφασή τους αυτή και ζητούμε την άμεση ανάκλησή της“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος