Αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε 14 παραπόταμους του Πηνειού

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης και υπογράφεται το επόμενο διάστημα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου, προϋπολογισμού 5,2 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση και προστασία συνολικά 14 παραποτάμων του Πηνειού ποταμού, στην Π.Ε. Τρικάλων.


“Με σύμμαχο τη φύση και τις φυσικές διεργασίες, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα πρωτόγνωρο έργο για την προστασία ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και υποδομών στο νομό Τρικάλων” δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός
Παρεμβάσεις
Το νέα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής ενίσχυσης αφορούν ένα μεγάλο δίκτυο ποταμών που καταλήγουν στον Πηνειό ποταμό και συγκεκριμένα: τον Πορταϊκό με τους παραποτάμους του Μπεντένη, Ανάποδο και Παλαιοπόταμο (Δήμοι Πύλης και Τρικκαίων), τον Κλεινοβίτη (Δήμος Μετεώρων), τον Ίωνα (Δήμος Μετεώρων), τον Μαλακασιώτη (Δήμος Μετεώρων), τον Ληθαίο με τους παραποτάμους του Αγιαμονιώτη και Κουμέρκη (Δήμοι Μετεώρων και Τρικκαίων), τον Πάμισο (Δήμος Τρικκαίων), τον Νεοχωρίτη (Δήμος Φαρκαδόνας), τον Μέγα (Δήμος Φαρκαδόνας) και τον Ενιπέα (Δήμος Φαρκαδόνας).
Προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:
Καθαρισμός κοίτης ποταμών από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις
Καθαίρεση καταστραφεισών κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα
Συμπλήρωση καταστραφέντων αναχωμάτων
Κατασκευή νέων αναχωμάτων
Επισκευή καταστραφείσας επένδυσης αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους
Κατασκευή επένδυσης αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους
Κατασκευή αντιπλημμυρικών προβόλων και κοιτοστρώσεων με συρματοκιβώτια
Προστασία περιοχών θεμελίων γεφυρών με λιθορριπές

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ