Αντιγριπικός εμβολιασμός για 340 ευπαθείς πολίτες στον Δήμο Ελασσόνας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αντιγριπικού εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό και στους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ελασσόνας.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας, μέσω των κοινωνικών δομών ΚΕΠ Υγείας και «Βοήθεια στο Σπίτι», ολοκλήρωσε με επιτυχία τον ετήσιο κύκλο αντιγριπικού εμβολιασμού για κατοίκους που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις Δημοτικές Κοινότητες Καρυάς, Λιβαδίου, Σαρανταπόρου, Αζώρου, Γερανείων, Κρανέας, Λουτρού, Άκρης, Βερδικούσιας, Καλλιθέας, Λόφου, Κοκκινόγης και Καλυβίων, καλύπτοντας ένα ευρύ δίκτυο τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.

Αντιγριπικός εμβολιασμός για 340 ευπαθείς πολίτες στον Δήμο Ελασσόνας

Οι επαγγελματίες υγείας και τα στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μετέβησαν σε κάθε περιοχή, εξασφαλίζοντας ότι όσοι πολίτες είχαν ανάγκη πρόσβασης στην υπηρεσία έλαβαν τη φροντίδα τους έγκαιρα και με ασφάλεια. Συνολικά εμβολιάστηκαν 340 άτομα.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο για την πρόληψη της γρίπης και τη μείωση των επιπτώσεών της. Στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας και συμβάλλει ουσιαστικά στη δημόσια υγεία και την ευημερία των πολιτών.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, κατά την παρουσία της στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού δήλωσε: «Η προάσπιση της δημόσιας υγείας αποτελεί σταθερή προτεραιότητα του Δήμου Ελασσόνας. Με οργανωμένες δράσεις πρόληψης και συνεργασία των κοινωνικών μας δομών, εξασφαλίζουμε ότι κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες που ενισχύουν την υγεία και την ποιότητα ζωής του. Η πρόληψη είναι ευθύνη όλων μας και παραμένει βασικός άξονας της πολιτικής μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος