Ανοιξε τις πύλες της η Optima Bank στην καρδιά της Λάρισας

Νέα δεδομένα στην τραπεζική αγορά της Λάρισας φιλοδοξεί να δημιουργήσει η λειτουργία του νέου καταστήματος της “Optima Bnak” που εγκαινιάστηκε σήμερα. Το κατάστημα της τράπεζας ξεφεύγει παντελώς από τα δεδομένα μιας τράπεζας όπως την ξέρουμε, δεν διαθέτει γκισέ και έχει ως βασικό στόχο να αλλάξει την κρατούσα νοοτροπία και τη σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των τραπεζικών καταστημάτων και των συναλλασσομένων με αυτά.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Γ. Τανισκίδης η Optima Bank έχει καταφέρει σε πολύ μικρό χρόνο λειτουργίας να επιδείξει δείγματα γραφής και φιλοδοξούμε αυτό να συμβεί και στη Λάρισα. “Φιλοδοξούμε να γίνουμε τράπεζα αναφοράς για την Ελλάδα και νομίζω ότι κάθε μέρα που περνάει εμείς καταφέρνουμε αυτό το όραμα μας να το κάνουμε πραγματικότητα”.
H Optima bank ιδρύθηκε στις 31 Ιουλίου 2019, με την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος από τον όμιλο Βαρδινογιάννη, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Δημ. Κυπαρίσσης και το κατάστημα της Λάρισας είναι το 27 που δημιουργείται.
Η τράπεζα όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου καταστήματος της Λάρισας αποτελεί μια απλή, ευέλικτη και σύγχρονη εμπορική τράπεζα, που στοχεύει να προσφέρει τη βέλτιστη τραπεζική εμπειρία. Οι πελάτες της Optima bank, μέσα από το μοντέλο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους, σε όλους τους τομείς της τραπεζικής και επενδυτικής δραστηριότητας. Στόχος της Optima bank είναι να δημιουργήσει ένα νέο πρότυπο, αποτελώντας “τράπεζα αναφοράς” για ολόκληρο τον κλάδο.
Η Οptima bank απευθύνεται σε όλους τους κλάδους. Κάθε υγιής επιχείρηση που κατάφερε να επιβιώσει από την 10ετή κρίση και θέλει να αναπτυχθεί είναι εν δυνάμει πελάτης μας και στεκόμαστε δίπλα της. Για τους ιδιώτες πελάτες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν τα χρήματά τους, υπογραμμίστηκε ότι υπάρχει η γνώση, η εμπειρία, τα εργαλεία και τα εξειδικευμένα στελέχη να παρέχουν υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής υψηλού επιπέδου.
Ανοιξε τις πύλες της η Optima Bank στην καρδιά της Λάρισας
Οσον αφορά στα βασικά οικονομικά στοιχεία της Optima bank περιλαμβάνουν τα εξής:
· Υπόλοιπο καταθέσεων άνω των 2 δισ. ευρώ
· Εκταμιεύσεις δανείων άνω των 2,5 δισ. ευρώ με σημερινά υπόλοιπα άνω των 1, 5 δισ. ευρώ
· Εγγυητικές επιστολές άνω των 400 εκατ. ευρώ
· Στις αρχές του 2021 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας κατά 80 εκατ. ευρώ. Στην ΑΜΚ συμμετείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη και 27 ακόμη επενδυτές.
· Τον Οκτώβριο του 2022 εκδόθηκε με μεγάλη επιτυχία και υπερκάλυψη Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο (ΜΟΔ) 60 εκατ. ευρώ.
· Συνολικά τα κεφάλαια της τράπεζας ανέρχονται στα 225 εκατ. ευρώ
· Με προσεκτικά μελετημένο σχέδιο, οργάνωση και αυτοπεποίθηση, κατάφερε μόλις στον 2ο χρόνο λειτουργίας (Α’ εξάμηνο του 2021) της να περάσει σε οργανική κερδοφορία, ένα γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό για τον σύντομο χρόνο επίτευξής του.
· Η κερδοφορία της Optima bank για το 2021 ήταν 16,7 εκατ. ευρώ.
· Η πρόβλεψη για το 2022 είναι κέρδη που θα υπερβούν τα 30 εκατ. ευρώ
· Η τράπεζα έχει επενδύσει σε καταστήματα και τεχνολογίες πάνω από 20 εκατ. ευρώ από την ίδρυσή της, ενώ πλέον αριθμεί περισσότερα από 400 στελέχη
· Ο δείκτης NPL (μη εξυπηρετούμενα δάνεια), 3 χρόνια μετά την ίδρυσή μας, είναι μηδενικός.α – τι διαφορετικό προσφέρει η Optima bank

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος