Ανοίγει τις πύλες του το Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος

Ξεκινούν μεθαύριο Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ, οι εργασίες του 26ου Καρδιολογικού Συνέδρίου Κεντρικής Ελλάδος, το οποίο θα διαρκέσει έως την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης & Έρευνας σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας, και το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας. Επίσης, τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής,Ιωάννης Σκουλαρίγκης, σκοπός του συνεδρίου είναι “να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ενότητες που ενδιαφέρουν τον Έλληνα καρδιολόγο, να τον φέρουν κοντά στις σύγχρονες εξελίξεις και να τον βοηθήσουν στην καθημερινή κλινική πρακτική».

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο καρδιολόγο αλλά και άλλες ιατρικές ειδικότητες, περιλαμβάνει διαλέξεις Ελλήνων και ξένων ερευνητών, στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικές διαλέξεις και επιστημονικές αντιπαραθέσεις σε αμφισβητούμενα θέματα. Προσβλέποντας σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του καρδιολογικού ασθενή, φέτος θα πραγματοποιηθούν και νοσηλευτικές συνεδρίες.   

* Ειδικότερα, η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων  ειδικό σεμινάριο αλλά και διακεκριμένες διαλέξεις.

* Ενδεικτικά:

«Κατευθυντήριες Οδηγίες Καρδιακής Ανεπάρκειας, Υπέρ και Κατά», Φ. Τρυποσκιάδης, Λάρισα

«Επεμβατικές θεραπείες στην καρδιακή ανεπάρκεια», Γ. Καραγιάννης, UK

«Νευροκαρδιολογία: Ο ρόλος του Νευρικού συστήματος στην κατανόηση και θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας» Ε. Δαρδιώτης, Λάρισα

«Νόσος Στελέχους, που βρισκόμαστε το 2023;» Γ. Γεωργίου, Κύπρος

«Βαλβιδική νόσος στην καρδιακή ανεπάρκεια. Πότε δεν είναι αργά για παρέμβαση;» Κ. Γιάγκου, Κύπρος

* Όπως κάθε χρόνο, η τελευταία μέρα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ειδικό σεμινάριο με φετινό θέμα την «Επείγουσα Ιατρική και Προληπτική Καρδιολογία».

Το συνέδριο έχει αξιολογηθεί με 22 μόρια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και η συμμετοχή όλων των ιατρών που είναι εγγεγραμμένοι στους τοπικούς ιατρικούς Συλλόγους είναι δωρεάν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος