Ανησυχία γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για πρόχειρη παρέμβαση στην περίφραξη του σχολείου

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε γονείς μαθητών του 36ου Δημοτικού Σχολείου της Λάρισας, η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, πάνω από την υπάρχουσα περίφραξη του προαύλιου χώρου του σχολείου.  

Σε επιστολή του Συλλόγου προς το Δήμο Λαρισαίων, εκφράζεται ανησυχία για «την αδιαφανή και πρόχειρη παρέμβαση που αφορά την τοποθέτηση πρόσθετων καθ’ ύψος μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στην περίφραξη του σχολικού συγκροτήματος 5ου & 36ου Δημοτικού, και τους σοβαρούς κινδύνους που αυτή συνεπάγεται.»

Σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για σύγχυση μεταξύ υπηρεσιών του Δήμου για την κατασκευή, ενώ σημειώνεται πως «η αυλή του σχολείου – πυρήνας της ελεύθερης παιδικής έκφρασης – μετατράπηκε αιφνιδίως σε έναν χώρο που θυμίζει σωφρονιστικό κατάστημα.

Ανησυχία γονέων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για πρόχειρη παρέμβαση στην περίφραξη του σχολείου

Αντί για παιδαγωγικά κατάλληλες παρεμβάσεις (ήπια περίφραξη, φύλαξη, κάμερες, επιτήρηση), υιοθετήθηκε η λογική του αποκλεισμού και της επιβολής. Μια αυλή που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμη, ασφαλής και φιλόξενη για όλα τα παιδιά, έχει πλέον μετατραπεί σε χώρο αποκλεισμού, φόβου και κινδύνου.

Στην επιστολή οι γονείς εκφράζουν της ανησυχία τους για «την ανεπάρκεια τεχνικού σχεδιασμού, την απουσία ελέγχου νομιμότητας, την παραβίαση κάθε έννοιας διαβούλευσης και συμμετοχής, την παραγνώριση της αναγκαιότητας ισότιμης και ασφαλούς προσβασιμότητας στον κοινόχρηστο σχολικό χώρο για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, ικανοτήτων ή οικογενειακής κατάστασης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος