Ανέλαβαν υπηρεσία τα νέα απορριμματοφόρα του Δ. Λαρισαίων – Πώς θα γίνει η αποκομιδή την Πρωτοχρονιά

Στους δρόμους βγήκαν τα 8 νέα απορριμματοφόρα του Δήμου Λαρισαίων. Τα οχήματα είχαν παραληφθεί πριν απο δυο εβδομάδες και μετά την ταξινόμησή τους, αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την παραλαβή της πρώτης παρτίδας οχημάτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας, μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Μέχρι την Ανοιξη αναμένονται να παραδοθούν στον Δήμο Λαρισαίων καδοπλυντήρια, άλλα μικρότερα απορριμματοφόρα, σάρωθρα κ.α.

Πρόγραμμα αποκομιδής Πρωτοχρονιάς

Η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων, ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες εορτασμού της Πρωτοχρονιάς τα προγράμματα αποκομιδής διαμορφώνονται ως εξής:

-Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου (παραμονή Πρωτοχρονιάς)

Πρωινή βάρδια: Όλα τα προγράμματα αποκομιδής κοινών απορριμμάτων και ανακυκλωσίμων υλικών θα εκτελεστούν κανονικά.

Απογευματινή βάρδια: Όλα τα προγράμματα αποκομιδής κοινών απορριμμάτων και ανακυκλωσίμων υλικών θα εκτελεστούν κανονικά.

Νυχτερινή βάρδια: Με το κλείσιμο της αγοράς θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια αποκομιδής κοινών απορριμμάτων (πράσινος κάδος) και ένα ανακύκλωσης συσκευασιών (μπλε κάδος). Παρακαλούμε τους υπεύθυνους των καταστημάτων να μην καθυστερήσουν την έκθεση των αποβλήτων διότι τότε αυτά θα παραμείνουν στους κάδους καθ’ όλη τη διάρκεια του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν ρυπαίνοντας κοινόχρηστους χώρους.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το ΧΑΡΤΟΝΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ θα συλλεγεί από το απογευματινό πρόγραμμα που ξεκινά στις 14.00, επομένως έως εκείνη την ώρα τα χαρτόνια θα πρέπει να έχουν βρίσκονται τοποθετημένα στα συνήθη σημεία.

-Σάββατο 01 Ιανουαρίου (Πρωτοχρονιά)

Πρωινή βάρδια: Θα πραγματοποιηθεί ένα δρομολόγια αποκομιδής κοινών απορριμμάτων (πράσινος κάδος) και ένα δρομολόγιο αποκομιδής ανακύκλωσης συσκευασιών (μπλε κάδος).

-Κυριακή 02 Ιανουαρίου

Πρωινή βάρδια: Θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια αποκομιδής κοινών απορριμμάτων. Το πρώτο θα συλλέξει απορρίμματα από το στενό εμπορικό κέντρο και το δεύτερο από περιφερειακές πλατείες και ευαίσθητους τομείς, όπως νοσοκομεία, κλινικές κ.λπ.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες κατά τις ημέρες αυτές να βγάζουν τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα προς αποκομιδή σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα της Υπηρεσίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια για γιορτινό και καθαρό περιβάλλον.
Η υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης τις ημέρες των εορτών λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, επομένως παρακαλούνται οι πολίτες να μην εκθέτουν προς αποκομιδή μπάζα, κλαδιά και άλλα ογκώδη απόβλητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος