Αναβαθμίζεται σε πολυδύναμο το Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας

Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, συστήνεται στον Δήμο Κιλελέρ με έδρα τη Νίκαια, με τρείς οργανικές θέσεις, Παιδίατρος, Γενικός Ιατρός, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας

Με αφορμή την παραπάνω απόφαση ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θαν. Νασιακόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του σημειώνοντας: “Ήταν ένα πάγιο, δίκαιο αίτημα των συνδημοτών μας που έγινε πραγματικότητα ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ. Σε συνέχεια της πρότασης που είχαμε καταθέσει στην προηγούμενη διοίκηση, τον Φεβρουάριο του 2020 καταθέσαμε στο διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη νέα ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση η οποία στόχευε στο χαρακτηρισμό του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας ως Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου”.

“Την ίδια χρονική περίοδο επισκεφθήκαμε με τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ όλα τα ιατρεία του Δήμου Κιλελέρ. Μετά το πέρας των επισκέψεων η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ σχημάτισε ολοκληρωμένη εικόνα για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον τομέα της υγειονομικής φροντίδας των πολιτών του Δήμου Κιλελέρ. Καταγράφηκε ως ιδιαίτερα σημαντική η πρόταση της δημοτικής αρχής σχετικά με τις προοπτικές αναβάθμισης του συστήματος υγείας που αφορούσε στο Δήμο και για τη διοικητική αναδιάρθρωση της τότε υφιστάμενης δομής με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι όποιες δυσλειτουργίες εμφανίζονταν λόγω της γεωγραφικής κατανομής των ιατρείων του Δήμου στα Κέντρα Υγείας του Nομού”, τόνισε ο κ. Νασιακόπουλος και πρόσθεσε: “Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κιλελέρ είναι από τους ελάχιστους Δήμους στην χώρα στον οποίο δεν λειτουργεί Κέντρο Υγείας. Εμείς ως δημοτική αρχή θα επιδιώξουμε με κάθε πρόσφορο μέσο τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στο Δήμο μας. Με το Πολυδύναμο ιατρείο στη Νίκαια έγινε το πρώτο βήμα ενδυνάμωσης μιας αποκεντρωμένης μονάδας της πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του ΕΣΥ. Το επόμενο βήμα πρέπει να αφορά στην ίδρυση Κέντρου Υγείας που θα καταρρίψει την εσφαλμένη άποψη ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο γιατί υπάρχουν σε μικρή απόσταση τα δύο νοσοκομεία του Νομού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος