Άμεση αποσυμφόρηση των Φυλακών Λάρισας ζητά ο Β.Κόκκαλης

Την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών Λάρισας, η υπεραριθμία των οποίων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου το οποίο αναφέρεται στα συμπεράσματα της Έκθεσης της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT), αναδεικνύοντας τον υπερπληθυσμό των Ελληνικών φυλακών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα  οι φυλακές της Λάρισας βρίσκονται ψηλά στη λίστα όσον αφορά στην «αποθήκευση» ανθρώπων, καθώς ενώ σχεδιάστηκε για την κράτηση 554 ατόμων σήμερα κρατούνται 701 άτομα, πληρότητα που φτάνει το 126,53%.

Επισημαίνεται η ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών κράτησης καθώς και το πάγιο αίτημα τόσο των εργαζομένων όσο και των κρατουμένων για την αποσυμφόρηση των φυλακών Λάρισας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος