Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικής θα εκπαιδευτούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπέγραψε Προγραμματική Συμφωνία με τον μη Κερδοσκοπικό Ελληνοαμερικανικό Οργανισμό Philotimo Med Abroad Experience που εκπροσωπείται από τον Ελληνοαμερικανό κ. Σταύρο Σιδεράκη. Ο Οργανισμός αναλαμβάνει την οργάνωση επισκέψεων φοιτητών Ιατρικής Πανεπιστημίων της Αμερικής στην Ελλάδα, καλύπτοντας όλα τα έξοδά τους για δύο εβδομάδες. Στο πλαίσιο αυτό δίνεται η δυνατότητα και σε Έλληνες φοιτητές της Ιατρικής να επισκεφθούν Πανεπιστήμια της Αμερικής για το ίδιο διάστημα.

“Με μεγάλη χαρά χθες υποδεχθήκαμε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιατρικής στη Βιόπολη τους εκπροσώπους Πανεπιστημίου του Tennessee  συνοδευόμενοι από τον εκπρόσωπο του Philotimo Med Abroad Experience κ. Σ. Σιδεράκη, οι οποίοι ήρθαν να δουν τις υποδομές του Τμήματος Ιατρικής καθώς και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου να πιστοποιήσουν τη δυνατότητά τους να προσφέρουν την απαιτούμενη υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Tennessee”. Στο πλαίσιο αυτό με μεγάλη χαρά έγιναν δεκτοί και από τον Διοικητή του ΠΓΝΛ κ. Δημήτριο Κατσικονούρη.

Στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΓΝΛ τόσο ο Διοικητής κ. Δ. Κατσικονούρης, όσο και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Καθηγητής κ. Α. Γιαννούκας και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Ιωάννης Τσούγκος ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tennessee για τις δυνατότητες τόσο του ΠΓΝΛ όσο και τους Τμήματος Ιατρικής να παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και τριτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας με τη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή τους και το εξειδικευμένο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που διαθέτουν.

Οι εκπρόσωποι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Tennessee με την επίσκεψή τους στο ΠΓΝΛ έμειναν εντυπωσιασμένοι από το εύρος των Κλινικών και Εργαστηριακών Ειδικοτήτων καθώς και τις πολύ καλές υποδομές που διαθέτει.

Μετά από όλα αυτά, οι πρώτοι δεκαπέντε φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Tennessee αναμένονται να έρθουν στη Λάρισα για εκπαίδευση δύο εβδομάδων στα τέλη Απριλίου. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα των ενεργειών της Διοίκησης του Τμήματος Ιατρικής για εξωστρέφεια και διεθνή προβολή του Τμήματος βασιζόμενοι στην εξαιρετική συνεργασία με την Διοίκηση του ΠΓΝΛ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η Λάρισα βρίσκονται μέσα στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη και της Ιατρικής Εκπαίδευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος