Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες όλων των διασωστικών ομάδων στο σημείο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Οι προσπάθειες εκτός από το πρώτο και δεύτερο βαγόνι που έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες, επικεντρώνονται και στο τρίτο βαγόνι.
Τα σωστικά συνεργεία όσο επίσης και συγγενείς που περιμένουν ένα χαρμόσυνο μήνυμα, ένα χαρμόσυνο νέο μέσα από τα συντρίμμια και τις άμορφες λαμαρίνες ζουν πραγματικά πάρα πολύ δύσκολες στιγμές.
Στις συγκλονιστικές εικόνες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Σιώμος, δεκάδες πυροσβέστες και ειδικοί τεχνικοί κόβουν τις λαμαρίνες για να μπορέσουν να κάνουν αποκόλληση των τμημάτων, και να τα απομακρύνουν με την βοήθεια γιγαντιαίων γερανών από το σημείο έτσι ώστε οι πυροσβέστες να προχωρήσουν περισσότερο στο εσωτερικό των βαγονιών. Επι τόπου βρίσκονται πολλά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με διασώστες που συνδράμουν στις προσπάθειες.
Υπάρχουν μέταλλα που έχουν λιώσει και παντού βρίσκονται διάσπαρτα μεταλλικά αντικείμενα και εξοπλισμός από την σφοδρή σύγκρουση της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Τα βαγόνια μετακινήθηκαν κατά τέτοιο τρόπο, εικόνες που μόνο στον κινηματογράφο έχουν δει οι πολίτες.
Στην αμαξοστοιχία για Θεσσαλονίκη υπήρχαν κυρίως νέοι που κατάφεραν να σώσουν και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους που ήταν στην ίδια αμαξοστοιχία και την ώρα της σύγκρουσης κάποιοι μπορεί να κοιμόταν, ενώ αρκετοί βρισκόταν και στο κυλικείο που μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Στο σημείο του δυστυχήματος υπήρχαν νωρίς το μεσημέρι και γονείς που περιμέναν και παρακολουθούσαν τις διαδικασίες εντοπισμού και διάσωσης.
ΕΡΤ: Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος