Ακολουθία 14 σεισμών σε 24 ώρες στην περιοχή Δαμασίου – Μεσοχωρίου

Μια ακολουθία σεισμών, ευτυχώς μικρού μεγέθους, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες 24 ώρες στην περιοχή του Δαμασίου Τυρνάβου και του Μεσοχωρίου. Ο μεγαλύτερος σεισμός που καταγράφηκε στην περιοχή, όπως δήλωσε μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθ. Γκανάς, ήταν της τάξεως των 3,1 ρίχτερ σήμερα στις 2 τα ξημερώματα.

Η περιοχή που βρίσκεται σε εξέλιξη η σεισμική ακολουθία, βρίσκεται δυτικότερα του ρήγματος του Τυρνάβου, το οποίο είναι και το μοναδικό μεγάλο ρήγμα στην ευρύτερη περιοχή που μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι και 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εξήγησε ο κ. Γκανάς, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ως προς την εξέλιξη του φαινομένου.
Την τελευταία 10ετία, στην περιοχή μεταξύ Δαμασίου και Δομένικου έχουν καταγραφεί περίπου 150 σεισμοί στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το ρήγμα του Τυρνάβου έχει αποτελέσει στο παρελθόν αντικείμενο μελέτης, τόσο για Ελληνες, αλλά και Ιταλούς γεωλόγους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος