Οι προκλήσεις της Ελληνικής Οικονομίας και τα σημεία εκείνα που αποτελούν πηγή αισιοδοξίας αλλά και προβληματισμό για το μέλλον του επιχειρείν και της οικονομίας στη Θεσσαλία παρουσιάστηκαν στην επιχειρηματική ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΘΕΒ στη Λάρισα παρουσία των Υπουργών Υγείας Αθ. Πλεύρη και Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.
Οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν την αισιοδοξία τους τόσο για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, που σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη κινείται στα επίπεδα του Μαρτίου και πλέον αγγίζει το 80% των ενηλίκων που έχουν ολοκληρώσει και τη 2η δόση όσο και για την πορεία της οικονομίας το 2022 η οποία, όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης θα είναι εντυπωσιακά καλύτερη και με ρυθμούς ανάπτυξης στο 8,5%.
«Ήδη έχουμε πιάσει τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι σημαντικό ότι κινούμαστε καλά ακόμη και εδώ στη Θεσσαλία. Μπορεί να είναι χαμηλότερα τα νούμερα αλλά και πάλι έχουν ανέβει 10% οι ποσοστιαίες μονάδες. Αυτή τη στιγμή έχουμε την μετάλλαξη «Όμικρον» και υπάρχει ένας άλλος προβληματισμός για την δυναμική της, αλλά εντός των επομένων 10 ημερών θα έχουμε μία σαφή εικόνα» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας κι εκτίμησε πως έρχεται η αποκλιμάκωση και σύντομα θα αρχίσει πτωτική πορεία λαμβάνοντας υπόψιν πως η κοινωνία κι η οικονομία είναι ανοιχτές”.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που έδωσε η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, γεγονός που αποδεικνύεται από τους ρυθμούς ανάπτυξης του 2021.
«Σήμερα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, η Τράπεζα της Ελλάδος αναθεώρησε την εκτίμηση της για άνω του 8% ρυθμό ανάπτυξης. Έχουμε λοιπόν την μεγαλύτερη ανάπτυξη- ανάκαμψη της οικονομίας και μία από τις 3 μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα λειτουργούν.
Το 2022 θα είναι μία εξαιρετικά καλή χρονιά ίσως η καλύτερη που έχουμε ζήσει. Πριν από λίγο με το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώσαμε την μεταβίβαση της Αφάντου στην Ρόδο στον επενδυτή, άλλη μια επένδυση που την παραλάβαμε στο υπουργείο οικονομικών να είναι κολλημένη για 7 χρόνια, όπως το Ελληνικό, όπως τόσες άλλες που σήμερα προχωράνε».
Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης και οικοδεσπότης της ημερίδας με θέμα «Πανδημία: Υγεία, Κοινωνική Ανάπτυξη και Οικονομία. Μετά την κρίση τι» μετέφερε την αγωνία των επιχειρήσεων για την τρέχουσα κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αναφέρθηκε στο κλειδί που θα οδηγήσει στην βελτίωσή της που δεν είναι άλλη από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Την απλούστευση δηλαδή των διαδικασιών και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Αναφερόμενος ο κ. Νταβέλης στην διαχείριση της πανδημίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στάθηκε στην συμβολή του ιδιωτικού τομέα για την στήριξη του ΕΣΥ και σημείωσε πως «οι ήρωες της υγείας βρίσκονται τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό σύστημα υγείας».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στον πρωτοποριακό τρόπο διαχείρισης της πανδημίας στην Θεσσαλία από το 1ο κύμα, όταν χρειάστηκε η επίταξη οικήματος, πρώην κέντρου αποκατάστασης, για την νοσηλεία μεγάλου αριθμού πολιτών που νοσούσαν από κορονοιό και τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας και συνέργειας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Για την επόμενη μέρα της πανδημίας μίλησε κι ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Νίκος Βέττας ενώ μήνυμα απέστειλε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος