Αγρότης της χρονιάς αναδείχτηκε ο Κων. Κωστούλης απο τη Χάλκη Λάρισας στο πλαίσιο της Μέρας του Αγρότη (Farmer’s Day) και της απονομής των βραβείων Αγρότης της Χρονιάς 2026.
Ο νεαρός παραγωγός εμφανίστηκε συγκινημένος στην ομιλία και έκανε εκτενείς αναφορές τόσο στα προβλήματα και τα μπλόκα των αγροτών και των κτηνοτρόφων όσο και στην οικογένειά του.
«Σήμερα, όλη αυτή η λαμπερή εκδήλωση πραγματοποιείται μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα. Την ώρα που μιλάμε, χιλιάδες τρακτέρ βρίσκονται στους δρόμους. Η νέα γενιά βρίσκεται στους δρόμους γιατί βλέπει ένα αβέβαιο μέλλον. Χρειαζόμαστε λύσεις,χρειαζόμαστε βοήθεια. Δεν ζητάμε τίποτα παράξενο ή υπερβολικό. Ζητάμε μια εθνική αγροτική πολιτική με πλάνο και βάθος 20ετίας, που θα βοηθήσει τον Έλληνα παραγωγό να προχωρήσει μπροστά», τόνισε.
Σε ιδιαίτερα φορτισμένο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στους κτηνοτρόφους:«Τους θεωρώ συνεργάτες μας και θα μιλήσω με ένα παράδειγμα. Από τη Λάρισα μέχρι τον Βόλο δεν βελάζει ούτε ένα πρόβατο – όλα έχουν θανατωθεί. Οι άνθρωποι είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Χρειάζονται άμεσα μέτρα».
Τιμητική διάκριση της χρονιάς
Την τιμητική διάκριση της χρονιάς, έλαβε ο δρ. Μωχάμεντ Νταράουσε, ο οποίος αναφέρθηκε στις βαμβακοκαλλιέργειες.
«Μπήκα σε ένα κτίριο 2,5 στρεμμάτων, παρατημένο. Το όραμα ήταν να το μετατρέψω σε Εθνικό Κέντρο Βάμβακος. Όταν κάλεσα τους εκκοκιστές, όλοι αναρωτιόνταν από πού θα βρω τα χρήματα. Έπεισα τους υπουργούς, αλλάξαμε το όνομα της διακλαδικής βάμβακος – η Ελλάδα έχανε 2 εκατ. ευρώ – και διεκδίκησα το υπόλοιπο μισό εκατομμύριο. Όλα πήγαν καλά: πήραμε τέσσερα προγράμματα. Μιλάτε για “λευκό χρυσό”, για εθνικό προϊόν. Ξέρει όμως η κοινωνία την ποιότητα που έχουμε; Πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα στο οποίο όλες οι εταιρείες θα συμμετέχουν», σημείωσε ο κ. Νταραουσε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος