Αφιέρωμα στον Ennio Morricone στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, αποτίει φόρο τιμής στον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη, ενορχηστρωτή, μαέστρο και τρομπετίστα, ο οποίος με το αξεπέραστο έργο του δημιούργησε τη δική του σχολή στην κινηματογραφική μουσική.Η εορταστική συναυλία MOYSA -αφιέρωμα στον Ennio Morricone- θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου στις 21:00 στην αίθουσα Φίλων Μουσικής (κτήριο Μ1) με παράλληλη παρουσίαση της ομαδικής εικαστικής έκθεσης “Ennio Formes”του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, σε επιμέλεια Βαλεντίνης Μαργαριτοπούλου, που θα παρουσιαστεί από τις 22/12 έως και τις 8/1/2022 στο κτίριο Μ1 του ΜΜΘ με ελεύθερη είσοδο.Αφιέρωμα στον Ennio Morricone στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος, Κώστας Παπακώστας, “Ennio Formes”, “είναι η ομαδική εικαστική έκθεση που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019 στη Λάρισα, παρουσιάζεται τώρα στο πλαίσιο του αφιερώματος για τον Ennio Morricone με διαφορετική σύνθεση. 15 εικαστικοί, γραφίστες, street και tattoo artists δημιούργησαν έργα εμπνευσμένα από το μεγάλο Ιταλό συνθέτη και το έργο του.

Οι συμμετέχοντες εικαστικοί προσκλήθηκαν να αποτυπώσουν τον Ennio Morricone όχι σαν μια απλή αναπαράσταση του ιδίου ή με αναφορές από τα έργα του, αλλά να ιχνογραφήσουν παράλληλα την έννοια, την εντύπωση και το συναίσθημα που σχετίζεται με τον εμβληματικό δημιουργό και το ανυπέρβλητο έργο του”.
Συμμετέχουν: Γ. Αντωνόπουλος, Α. Δημητρίου, Γ. Δημητρίου, Δ. Δημόπουλος, Δ. Καλογήρου, Α. Λάσκαρης, Χ. Λάσκαρης, Α. Μάντζαρη, Σ. Μπακάλης, Π. Ντόλας, Ι. Πέτρου, Χ. Σαμαράς, Ε. Σαρλή, Ζ. Σεϊτάνη, PUPET
Σκοπός του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος είναι η μουσική και η προσωπικότητα του Ennio Morricone να αποτελούν πηγή έμπνευσης για σύγχρονη δημιουργία και επικοινωνία με το κοινό έτσι ώστε να αφήνουν το δικό τους ξεχωριστό πολιτιστικό αποτύπωμα. Ο Σύλλογος με το πολυετές σημαντικό πολιτιστικό του έργο, που έχει πλέον καθιερωθεί όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και παγκοσμίως έχοντας δημιουργήσει μια πολυσχιδής παρακαταθήκη δράσεων, αποτίει τον ελάχιστο φόρο τιμής στο μεγάλο δημιουργό συνεχίζοντας να προωθεί τη μοναδική του μουσική κληρονομιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος