AENOΛ: Στόχος η χρηματοδότηση όσο των δυνατών περισσότερων ιδιωτικών προτάσεων μέσω του νέου Leader

Η χρηματοδότηση όσο το δυνατόν περισσότερων προτάσεων από ιδιώτες τίθεται στο επίκεντρο του νέου προγράμματος Leader που θα “τρέξει” η ΑΕΝΟΛ για τη νέα προγραμματική περίοδο 2023 – 2027. Αυτό υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Εταιρείας, ενημερώνοντας σήμερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, τους εκπροσώπους δημοτικών διαμερισμάτων, όπως η Γιάννουλη, η Φαλάνη – Δασοχώρι, η Τερψιθέα κ.α.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Λ. Φουρκιώτης η ΑΕΝΟΛ μπορεί να χρηματοδοτήσει προτάσεις που θα κατατεθούν τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα στο σύνολο του ν. Λάρισας σε περιοχές μέχρι 15.000 κατοίκους. Πρακτικά αυτό σημαίνει όπως διευκρίνισε ο ίδιος ότι μπορούν να επιλεγούν προτάσεις σε οποιαδήποτε περιοχή του ν. Λάρισας, πλην του πολεοδομικού συγκροτήματος της Λάρισας.
AENOΛ: Στόχος η χρηματοδότηση όσο των δυνατών περισσότερων ιδιωτικών προτάσεων μέσω του νέου Leader
Πρόκειται για το 6ο πρόγραμμα Leader που έχει σχεδιάσει η ΑΕΝΟΛ, όπως ανέφερε η διευθύντρια των προγραμμάτων κ. Σεβ. Μπασδέκη, μέσω του οποίου θα χρηματοτηθούν τόσο ιδιωτικές όσο και δημόσιες επενδύσεις. Οσον αφορά ειδικότερα τις ιδιωτικές επενδύσεις, στις οποίες δίνει ιδιαίτερη σημασία η ΑΕΝΟΛ αφορούν προγράμματα ενδυνάμεωσης της τοπικής οικονομίας, όπως ενίσχυση της μεταποίησης στον πρωτογενή τομέα μόνο για τοπικά προϊόντα και στον δασοκομικό τομέα. Οι επενδύσεις μπορούν να αφορούν στην ίδρυση μιας επιχείρησης ή τον εκσυγχρονισμό μιας ήδη υπάρχουσας με το ποσοστό επιδότησης να ανέρχεται στο 65% και ανώτατο όριο συνολικού προϋπολογισμού στις 400 χιλιάδες ευρώ.
Άλλη κατηγορία αφορά σε ενίσχυση βιοτεχνικών μονάδων χειροτεχνίας κ.α. και μεταποίησης, στην οποία μπορούν να ενταχθούν ακόμη και αρτοποιοί, όπως διευκρίνισε η κ. Μπασδέκη. Το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται στο 50%. Ενισχύσεις μέσω του νέου Leader μπορούν να τρέξουν και επιχειρήσεις στον τουρισμό, όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια, καταλύμματα, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού, εστιατόρια κ.α. με το ποσοστό επιδότησης να κυμαίνεται από 50% – 65%.
Στην ενημερωτική σύσκεψη συμμετείχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Σούλτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Π. Γούλας και πρόεδροι Δημοτικών Διαμερισμάτων, στα οποία τα στελέχη της ΑΕΝΟΛ μπορούν να πραγματοποιήσουν ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ενημέρωση των ιδιωτών που θέλουν να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια μέσω του νέου Leader.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος