ΑΔΕΔΥ Λάρισας: Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους του δημοσίου τομέα να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της 28ης Φεβρουαρίου στις 11 πμ. στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας απηύθυναν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου τα μέλη της Διοίκησης του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ με αιχμή του δόρατος τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και την χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων στον δήμοσιο τομέα.

Ο πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας κ. Μ. Τζιατζιάς επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι “συμπληρώνεται ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά – στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί πως δεν ξεχνάμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών”.

Οσον αφορά ειδικότερα τους μισθούς και τις αυξήσεις στο δήμοσιο τομέα ο κ. Τζιατζιάς ανέφερεότι “δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση”.

Τα αιτήματος της κινητοποίησης περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων, συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς, κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17, κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας, αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€, αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας κ.α

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος