Α. Βαγενά: Πόσες φορές θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης τις δωρεάν μαστογραφίες;

Φαίνεται ότι η ντροπή είναι άγνωστη λέξη για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος στην απέλπιδα προσπάθειά του να παρουσιάσει κοινωνικό έργο, παρουσιάζει για 3η φορά την δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για τις γυναίκες από την 1η Ιουλίου” αναφέρει σε δήλωσή της η Άννα Βαγενά, βουλευτής Λάρισα ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Το εξωφρενικό είναι ότι, οι δωρεάν μαστογραφίες είχαν θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, ύστερα από αίτημα βουλευτών όλων των κομμάτων, μεταξύ αυτών και εμού προσωπικά.
Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάζει αυτό το πρόγραμμα για δικό του για 3η συνεχόμενη φορά. 1η φορά το 2020, όταν είχε τότε αναφερθεί στην ψηφιακή μαστογραφία σαν να επρόκειτο για ζήτημα που δήθεν τέθηκε για πρώτη φορά σε νομοθετικό πλαίσιο, 2η φορά τον Απρίλιο του 2022 και μάλιστα πετσοκομμένο, διότι με νόμο που ψήφισε η κυβέρνησή του την 1η Απριλίου 2022, δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες θα κάνουν μόνο οι γυναίκες ηλικίας 50 έως 69 ετών, ασφαλισμένες, που δεν θα έχουν ασθενήσει με καρκίνο του μαστού και μόνο μία φορά το χρόνο. Και 3η φορά το παρουσίασε χθες με βαρύγδουπο τρόπο, καπηλευόμενος μάλιστα το όνομα της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Και έπεται συνέχεια… Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, ίσως το παρουσιάσει και για 4η φορά.
Αντί άλλου σχολίου, θα παραθέσω τη χθεσινή απάντηση, μετά τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη, του κ. Νίκου Βοσδογάνη, ενός εκ των στενότερων συνεργατών της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, όπου επικρίνοντας τον Πρωθυπουργό λέει «Ο κ. Μητσοτάκης για μία φορά ακόμη έκανε σόου με το πρόγραμμα προληπτικών μαστογραφιών, το οποίο είναι δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ από το 2017, μετρό που πήρε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος