Σε διεθνή έκθεση τροφίμων στο Ντουμπάι το Επιμελητήριο Λάρισας

Στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στη Μέση Ανατολή GULFOOD που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, μετείχε το Επιμελητήριο Λάρισας με δυο επιχειρήσεις.

Στην εκθεση μετείχαν συνολικά εξήντα (60) Έλληνες εξαγωγείς συμμετείχαν στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), παρουσιάζοντας τα εξαιρετικής ποικιλίας και υψηλής διατροφικής αξίας ελληνικά τρόφιμα σε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και 5.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο.

Σε διεθνή έκθεση τροφίμων στο Ντουμπάι το Επιμελητήριο Λάρισας

H επισκεψιμότητα από εκπροσώπους εταιρειών από διάφορες χώρες, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις 12.000 επιχειρηματικές επαφές που είχαν οι Έλληνες εξαγωγείς κατά τη διάρκεια της έκθεσης. 

Τα ΗΑΕ διαθέτουν επίσης ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα, ενώ θεωρούνται πύλη σε αγορές μεγαλύτερες του 1δις. καταναλωτών περιλαμβάνοντας αυτές της Μέσης Ανατολής, Ν. Ασίας, βορείου και ανατολικής Αφρικής.

Με την εγχώρια παραγωγή να καλύπτει ένα πολύ μικρό ποσοστό της κατανάλωσης, τα ΗΑΕ εξαρτώνται κατά 80% από τις εισαγωγές τροφίμων, με κύριους εισαγωγείς την Ευρώπη και την Ασία.

Σε διεθνή έκθεση τροφίμων στο Ντουμπάι το Επιμελητήριο Λάρισας

Οι τοπικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου που έλαβαν μέρος στην έκθεση είναι η Ελληνική Βιομηχανία Κονσερβοποιίας ΕΛΒΑΚ ΑΕ και τα Ιπποκρατικά Βασικά Αγαθά ΙΚΕ.

Τον Επιμελητήριο εκπροσώπησε στην έκθεση ο πρόεδρος κ. Σ. Γιαννακόπουλος και ο διοικητικός σύμβουλος κ. Ν. Αθανασούλης καθώς η διοικητική Προϊσταμένη κα Κατερίνα Τσολάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος