Την κατάργηση του υποθαλάσσιου αγωγού στον βιολογικό καθαρισμό Αγιοκάμπου καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγιάς, οι οποίοι επισημαίνουν ότι «αν επικρατήσει η τελική μελέτη του έργου, τότε η περιοχή θα γίνει μια μεγάλη χαβούζα» και καταλήγουν, λέγοντας πως «τέτοιες αποφάσεις πρέπει να δημοσιοποιούνται ευρύτερα και να τυγχάνουν ευρύτερης διαβούλευσης, κάτι που δεν έγινε».
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγιάς κ. Αλέκος Μπουζούκης εξέφρασε την αντίθεση του τονίζοντας τα εξής: «Λυπάμαι πάρα πολύ που ορισμένοι χαρακτηρίζουν τα έργα μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας «χαβούζα». Με την αρχική μελέτη του έργου η οποία έγινε από την Νομαρχία είχε ένα υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης 700 μέτρων περίπου, δηλαδή ο τελικός αποδέκτης των καθαρών νερών είναι η θάλασσα. Αυτό μελετήθηκε εκείνη την εποχή όπου η νομοθεσία δεν επέτρεπε αποδέκτης να είναι το ρέμα «Πουρί» του Αγιοκάμπου. Μετά την επικυρωποίηση της μελέτης η νομοθεσία επέτρεπε πλέον ως αποδέκτη το ρέμα «Πουρί».
Λαμβάνοντας υπόψη το επιπλέον κόστος περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ καθώς επίσης και την ψυχολογία των λουόμενων όπου θα υπήρχε αυτός ο αγωγός αποφασίσαμε να τον αφαιρέσουμε και ως τελικό αποδέκτη διάθεσης να έχουμε το ρέμα «Πουρί». Έτσι ολοκληρώθηκε η μελέτη και τώρα υλοποιείται το έργο. Το έργο δεν έχει καμία επίπτωση στον υδροφόρο ορίζοντα, το καθαρό νερό θα πέφτει μέσα στο ρέμα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε για το ρέμα, ούτε για τον οικισμό του Αγιοκάμπου».
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγιάς αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η παραλία του Αγιοκάμπου με τους βόθρους οι οποίοι προκαλούν μόλυνση του περιβάλλοντος. Ωστόσο, εμφανίστηκε σίγουρος για τα αποτελέσματα του έργου που σκοπό έχει να προστατεύσει το περιβάλλον.
«Ένα τέτοιο έργο δεν γίνεται χωρίς τις εγκρίσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, του υπουργείου περιβάλλοντος και του χρηματοδοτικού φορέα. Τώρα ολοκληρώνουμε τα δίκτυα αποχέτευσης και βρισκόμαστε στον έλεγχο της δημοπράτησης του βιολογικού καθαρισμού», δήλωσε, ο κ. Μπουζούκης. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος