Λάρισα: Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σε άπορους, στους 650 οι ωφελούμενοι

Συνεχίζεται το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων σε άπορους και ανασφάλιστους, που υλοποιείται από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας με επόμενο σταθμό την πλατεία ΑΤΑ.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ανέρχονται ήδη στους 650, ενώ οι κινητές μονάδες θα βρίσκονται στην Πλατεία ΑΤΑ (Ηρώων Πολυτεχνείου & Αγιάς) για το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 6982863327 τις εργάσιμες ημέρες εκτός Σαββάτου, Κυριακής, και Επισήμων Αργιών, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για όποια από τις παρακάτω εξετάσεις επιθυμούν.
Λάρισα: Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων σε άπορους, στους 650 οι ωφελούμενοι
Μαστογραφία: Απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 40 – 69 ετών οι οποίες είτε δεν έχουν υποβληθεί ποτέ στην εξέταση, είτε η προηγούμενη έχει γίνει τουλάχιστον 12 μήνες νωρίτερα. Η εξέταση δεν θα πραγματοποιείται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.
Μέτρηση οστικής μάζας: Αφορά κυρίως γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και άνδρες άνω των 60 ετών.
Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας: Σπειρομέτρηση σε καπνιστές/στριες άνω των 40 ετών.
Βιοχημικές εξετάσεις: Προϋπόθεση οι προηγούμενες να έχουν γίνει τουλάχιστον 12 μήνες νωρίτερα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία, στις 8 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Απριλίου 2016, ενώ μέχρι τις 3-3-2016 έχει πραγματοποιηθεί συνολικά ο παρακάτω αριθμός εξετάσεων.
Μαστογραφία: 202
Μέτρηση οστικής μάζας: 150
Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (Σπειρομέτρηση) : 122
Βιοχημικές εξετάσεις: 205 δείγματα, 2.460 εξετάσεις
Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη δράση ήδη ενημερώθηκαν οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ οι οποίοι στο Δήμο Λαρισαίων ανέρχονται σε 2.500 οικογένειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος