Λάρισα: Συλλαλητήριο, Αθήνα και μετά Εθνική Οδό

Κάλεσμα σε αγρότες, κτηνοτρόφους, εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες και φορείς απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, Κτηνοτρόφων , Νέων Αγροτών και Επιστημονικών Φορέων Λάρισας ενόψει του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στιος 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Λάρισα: Συλλαλητήριο, Αθήνα και μετά Εθνική Οδό
Νίκος Παυλονάσιος αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών
Όπως τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής, Χρήστος Σιδερόπουλος, Νίκος Παυλονάσιος και Γιάννης Κόκουρας ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο, εξαιτίας της ρευστότητας, της παύσης πληρωμών απο την πολιτεία καθώς και της μη ανακοίνωσης απο το αρμόδιο Υπουργείο σχετικά με την αγροτική ανάπτυξη. Το αυξημένο κόστος παραγωγής,το φορολογικό και το ασφαλιστικό είναι αιχμή του δώρατος για τους αγρότες και κτηνοτρόφους που θεωρούν ότι το 2016 και το 2017 με βάση το μνημόνιο, ζητείται να αποδώσουν φόρους και περικοπές περίπου στα δυο δις ευρώ. Η απόφαση αυτή θεωρούν οτι είναι άδικη και αντιαναπτυξιακή.Όλα αυτά έχουν προκαλέσει αναταράξεις και έχουν θέση σε εγρήγορση τον αγροτικό πληθυσμό της Θεσσαλίας και κατ΄επέκταση της χώρας, επεσήμαναν οι μιλητές στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας. Τη Δυετέρα το θέμα των αγροτών και κτηνοτρόφων θα έρθει προς συζήτηση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και καλούνται φορείς και αυτοδιοίκηση να πάρουν θέση. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα.
Λάρισα: Συλλαλητήριο, Αθήνα και μετά Εθνική Οδό
Χρήστος Σιδερόπουλος πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών
Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο κ. Σιδερόπουλος ρωτήθηκε άν οι αγρότες θα κατέβουν μαζί στις κινητοποιήσεις, απάντησε ως εξής: «Εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει διάσπαση. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις με στόχευση να λυθούν τα προβλήματα. Πολιτικά συμπεράσματα πάντα θα βγαίνουν από αυτές τις κινητοποιήσεις. Η ουσία είναι πως ο καθένας από εμάς ανήκει εκεί που ανήκει. Ο καθένας από εμάς όμως έχει υποχρέωση να πάρει το αγροτικό μηχάνημα και όπου τον καλεί το συνεταιριστικό κίνημα και το κίνημα του αγώνα και του δρόμου, να είναι παρών. Ερωτηθείς αν το Σάββατο αγρότες και κτηνοτρόφοι θα παραστούν στο συλλαλητήριο του Τυρνάβου, υποστήριξε ότι “θα είναι και μέλη της δικής μας άποψης, όπως κι εμείς την Τρίτη καλούμε τους πάντες. Εμείς θα δώσουμε το λόγο σε όσους οτ επιθυμούν, ακόμη και να καταγγείλουν και να τοποθετηθούν. Εκεί πρέπει να τα πούμε όλα. Θέλουν να πούμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση; Να τα πούμε.
Λάρισα: Συλλαλητήριο, Αθήνα και μετά Εθνική ΟδόΤόσο ο κ. Σιδερόπουλος όσο και τα υπόλοιπα μέλη των αγροτών και κτηνοτρόφων ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν τίποτα με την κυβέρνηση αλλα με το μνημόνιο και τις πολιτικές που θα επιφέρουν σοβαρό πληγμα στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία.Ωστόσο, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο και της καθόδου στην Αθήνα, μια ημέρα πρίν και μετά την ψήφιση των μέτρων καθώς και στην Εθνική Οδό, πιθανόν στα Τέμπη, είτε μαζί με τους αγρότες της ΠΑΣΥ, είτε χώρια.
“Όταν το μήνυμα θα είναι η πίεση στην κυβέρνηση να πάρουμε αγροτικά μηχανήματα και να είμαστε στην εθνική οδό που δεν το αποκλείω στο επόμενο διάστημα, τότε θα είμαστε όλοι μαζί”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος