Λάρισα: Συγκέντρωση για τα “σίδερα της ντροπής” στο Φρούριο

Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις πολιτών και φορέων από την τοποθέτηση δεκάδων σιδηροκατασκευών στο ιστορικό-αρχαιολογικό κέντρο στο Φρούριο  της Λάρισας. Αν και πρόκειται για έργο το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, η πρώτη εικόνα και η αίσθηση που προκαλεί η τοποθέτησή τους, η οποία έγινε στα πλαίσια τις βιοκλιματικής ανάπλασης που ενέκρινε η προηγούμενη δημοτική αρχή της Λάρισας επί Δημαρχίας Κώστα Τζανακούλη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και διαφωνίες. Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει δημιουργηθεί προφίλ από όσους αντιτίθενται στην κατασκευή με το όνομα “ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΙΔΕΡΙΕΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ”. Αύριο Παρασκευή ομάδα πολιτών έχει προγραμματίσει συγκέντρωση για τις 5 και μισή το απόγευμα προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την πορεία των εργασιών και άλλους τρόπους αντίδρασης.

Στο κάλεσμα αναφέρεται  αναλυτικά:

«ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ, ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και τα Μ.Μ.Ε. ανεβαίνουν Φρούριο να δουν τις ΣΙΔΕΡΙΕΣ
Επειδή είμαστε σε ένα πολύ κομβικό σημείο για το έργο-έκτρωμα με τις ΣΙΔΕΡΙΕΣ στο Φρούριο και επειδή αναμένονται εξελίξεις από όλα τα μέτωπα, εμείς που ασχολούμαστε με το θέμα θεωρήσαμε ότι, πρέπει η πόλη ολόκληρη να ανεβεί στο φρούριο, να δει από κοντά την αγριάδα και το αταίριαστο του πράγματος.
-Καλούμαστε λοιπόν όλοι οι Λαρισαίοι να είμαστε στο ΦΡΟΥΡΙΟ, στην πλατεία Λαμπρούλη την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 Οκτωβρίου στις 5.30 μ. μ., για να περπατήσουμε στο έργο-έκτρωμα, για να διαμορφώσουμε όλοι αντίληψη από κοντά, για το τερατώδες της ιστορίας αυτής.
-Καλούμε επίσης όλους τους φορείς εξουσίας του τόπου, να είναι μαζί μας επάνω στο φρούριο, για να δούμε όλοι μαζί το έργο και να μιλήσουμε αμεσοδημοκρατικά επί τόπου.
Οι φορείς που δεν θα έρθουν, αναλαμβάνουν και την ευθύνη να απολογηθούν στον λαό της πόλης, για την αδιαφορία τους, για ένα έκτρωμα, που αν υλοποιηθεί, θα καταστρέψει οριστικά την πόλη, για τις επόμενες δεκαετίες.
Καλούνται λοιπόν να είναι μαζί μας :
-Περιφέρεια Θεσσαλίας
-Ο Δήμαρχος της πόλης, οι αντιδήμαρχοι
-Οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου
-Ο Μητροπολίτης μας
-Τα κόμματα
-Τα Επιμελητήρια της πόλης ( Τεχνικό, Εμπορικό, Βιομηχανικό, Οικονομικό).
-Ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων
-Ο Εμπορικός Σύλλογος
-Η Αρχαιολογική Υπηρεσία
-Ο σύλλογος καταστηματαρχών μαζικής εστίασης
Και όλοι οι φορείς που μπορεί να έχουμε ξεχάσει.
Καλούνται επίσης τα Μ.Μ.Ε. της περιοχής μας να έλθουν για να καλύψουν το γεγονός και να ενημερώσουν τον κόσμο για το έργο αυτό.
Ελπίζουμε στην κινητοποίηση όλων και στο ενδιαφέρον, για ένα έργο, που θα σημαδέψει την πόλη αρνητικά στο πανελλήνιο, αλλά και στην επόμενη γενιά των παιδιών μας.
Είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ας φερθούμε υπεύθυνα. ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ…
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 5.30 μ. μ. όλη η Λάρισα πάνω στο ΦΡΟΥΡΙΟ, για να δει από κοντά το απίστευτο έκτρωμα με τις ΣΙΔΕΡΙΕΣ.
*επί τόπου θα κάνουμε ενημέρωση σε όλους, για όποιες εξελίξεις υπάρχουν και είναι ήδη σημαντικές” καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος