Λάρισα: Σχέδιο κατά της φτώχειας ύψους 175 εκ. ευρώ

 
Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας το Περιφερειακό Στρατηγικό Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης ύψους 175 εκ. ευρώ για την Προγραμματική Περίοδο 2014- 2020.

Είχε προηγηθεί μακρά δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Θεσσαλίας αλλά και έρευνα σε βάθος όλων των παραμέτρων που οφείλουν να ληφθούν υπόψη για την κατάρτιση ενός αποτελεσματικού σχεδίου που έχει ανάγκη και η Περιφέρεια Θεσσαλίας για να συνδράμει στην αντιμετώπιση της δύσκολης συγκυρίας των τελευταίων ετών.
Η εκπόνηση του «Περιφερειακού Στρατηγικού Σχεδίου Κοινωνικής Ένταξης» σε επίπεδο Περιφερειών προβλέπεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ όπως εξήγησε μιλώντας στο σώμα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός «πρόκειται για ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο και προπαντός ρεαλιστικό το οποίο δημιουργήθηκε από την κοινωνία για την κοινωνία».
«Στόχος μας είναι να βγάλουμε σύντομα όλες τις προκηρύξεις με πρώτη αυτή των βρεφονηπιακών σταθμών γιατί τα χρήματα για τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη αυτή τη δυνατότητα, έρχονται κατά κύριο λόγο από την Ευρώπη και από το περιφερειακό πρόγραμμα Θεσσαλίας.» επεσήμανε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση στο Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.
 «Είναι ένα τελικό σχέδιο ύψους περίπου 175 εκ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από διάφορα ευρωπαϊκά ταμεία αλλά και από εθνικούς πόρους συνέχισε ο κ. Αγοραστός διευκρινίζοντας πως «Εάν με ρωτήσετε βέβαια εάν τα χρήματα αυτά είναι αρκετά, θα σας πω όχι, γιατί για να γίνουν αρκετά θα πρέπει να περάσουμε ως χώρα σε φάση ανάπτυξης και μέσω αυτής να περιοριστεί ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Δηλαδή ορισμένοι να βρουν δουλειά, να αυξήσουν το οικογενειακό τους εισόδημα και να αποκτήσουν ευχέρεια σε όλες τις ανάγκες που έχει η σημερινή ελληνική οικογένεια».
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος