Το προϊόν Marm Ελλάda του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, έλαβε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Ecotrophelia 2015, για τη δημιουργία νέων οικολογικών – καινοτόμων προϊόντων διατροφής στις 23 και 24 Ιουνίου 2015.
Κατά τον διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώθηκε για 5η χρονιά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life» και του Ευρωπαϊκού έργου CAPINFOOD, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας συμμετείχε με 3 ομάδες φοιτητών. Η παραγωγή του Marm Ελλada έγινε με την υποστήριξη του παραγωγού αγροτικών προϊόντων Όμηρος Ντάφος, από τη Ματαράγκα Καρδίτσας. Η «Marm Eλλada» είναι μία καινοτόμα βιολογική μαρμελάδα που παρασκευάζεται από βιολογικά καρότα και βιολογικές κολοκύθες, δεν περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά. Το προϊόν αυτό έχει μειωμένες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει φυσικές γλυκαντικές ύλες. Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Ντάφος εξέφρασε την ικανοποίηση του, τονίζοντας ότι η χαρά του θα είναι μεγαλύτερη αν καταφέρει να διακριθεί και στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει στο Μιλάνο 4-6 Οκτωβρίου. Η ελληνική παραγωγή έχει προοπτικές, όταν υπάρχουν τέτοιες συνεργασίες, όπως, αυτή που έχουμε εμείς στην Καρδίτσα με το Τμήμα Τεχνολογίας και Τροφίμων, υποστήριξε ο κ. Ντάφος που κάλεσε την πολιτεία να στηρίξει αυτού του είδους τις προσπάθειες, ώστε ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει πραγματικά μοχλό ανάπτυξης. Παράλληλα κάλεσε τους νέους παραγωγούς να δείξουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων, φέρνοντας ως παράδειγμα τα δικά του προϊόντα που διαγωνίστηκαν με άλλα που έτυχαν μεγαλύτερης στήριξης, είτε από πανεπιστήμια η επιχειρήσεις. Όσο για την «marm Ελλada ανοίγει νέες προοπτικές και προδιαγραφές στη διατροφική αλυσίδα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος