Μέσα στο επόμενο διήμερο, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου στη Λάρισα, όπου θα φιλοξενηθούν 1000 περίπου πρόσφυγες με τις οικογένειές τους.
Χθες, Καθαρά Δευτέρα, προτάθηκε στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο χώρο της πρώην ΡΟΚΑ να υπάρξει μετακίνησή τους σε κλειστό χώρο και η παραμονή τους για λίγα 24ωρα και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο στρατόπεδο Κουτσοχέρου.
Αφού εξηγήθηκαν όλες ο παράμετροι που αφορούσαν στην μετακίνηση και στις συνθήκες που θα επικρατούσαν σε κλειστό χώρο, η συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων ζήτησε να μην μετακινηθούν και να παραμείνουν στη ΡΟΚΑ, μέχρι την ολοκλήρωση του νέου καταυλισμού στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου».
Μετά τη συγκεκριμένη απόφαση ο Δήμος Λαρισαίων αλλά και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για τη στήριξη των προσφύγων εξετάζουν όλες τις πιθανές προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών και κυρίως τις λύσεις που αφορούν στη θέρμανση.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, αντιδήμαρχοι, στελέχη της δημοτικής αρχής και πλήθος μελών εθελοντικών οργανώσεων βρίσκονται καθημερινά στο χώρο της ΡΟΚΑ προκειμένου να λαμβάνονται επί τόπου αποφάσεις για μια σειρά ζητήματα που αφορούν συνεχή στη βελτίωση των συνθηκών για την προσωρινή διαμονής των προσφύγων στο συγκεκριμένο χώρο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος