Λάρισα: Καταδίκη για παιδική πορνογραφία

Σε ποινή τριών ετών με τριετή αναστολή, έχοντας ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο, καταδικάστηκε χθες 52χρονος αλλοδαπός κάτοικος Λάρισας, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας για «κατοχή διά συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή και με χρήση διαδικτυακού υλικού παιδικής πορνογραφίας» σε βαθμό πλημμελήματος.

Το δικαστήριο δέχθηκε πως σε σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών του υπολογιστών υπήρχαν συνολικά 175 αρχεία αντίστοιχου υλικού (150 στον σταθερό του και άλλα 25 στον φορητό του), σε διάστημα 3 ετών από το 2008 ως και το 2010.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως δεν είχε αντιιική (antivirus) προστασία στον υπολογιστή του μετά το πρώτο εξάμηνο της αγοράς του ενώ δεν είχε επαρκείς γνώσεις γύρω από τον χειρισμό του υπολογιστή και γι” αυτό το λόγο εισήλθαν τέτοια αρχεία στους σκληρούς δίσκους.

Πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξη και είχε ασκήσει έφεση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος