Λάρισα: Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

Στη Λάρισα βρέθηκε από χθες το μέλος της Κεντρική επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και προεδρεύοντας κ. Σταύρο Κουτσιμπέλη ενόψει της γενικής 24ωρης απεργίας. Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία του Ν.Τ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Τον κ. Κουτσιμπέλη παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Παπαστόλου που ζήτησε από τους δημοσίους υπαλλήλους συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
«Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου αποτελούν την χαριστική βολή στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων αλλά και στο ίδιο το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης. Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου Τομέα αλλά και όλη η κοινωνία πρέπει να δώσεις ένα ηχηρό μήνυμα. Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα».

Λάρισα: Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία
Δημήτρης Παπαποστόλου πρόεδρος Ν.Τ.Λάρισας – Σπύρος Κουτσιμπέλης (προεδρεύων) ΑΔΕΔΥ
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Σταύρος Κουτσιμπέλης που δήλωσε τα παρακάτω: «Κλιμάκια της ΑΔΕΔΥ θα οργώσουν όλη τη χώρα για να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η πανελλαδική πανεργατική και ελπίζουμε γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη πρέπει να είναι η μητέρα των μαχών, για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε ότι έχει μείνει από τα κοινωνικά δικαιώματα. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση παρά τις κόκκινες γραμμές και τις δεσμεύσεις ότι δεν θα κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις και ότι η φορολογία θα είναι δίκαιη, προχωράει σε επιβολή νέων φόρων στα λαϊκά στρώματα, σε αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, σε περικοπές μισθών και συντάξεων, στην νέα φορολογική επιδρομή όπως σχεδιάζεται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και κυρίως στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Καταργείται το μοντέλο της καθολικής κοινωνικής ασφάλισης με αναδιανεμικό χαρακτήρα και υιοθετείται το κεφαλαιοποιητικό σύστημα που ουσιαστικά σπρώχνει τον κόσμο στην ιδιωτική ασφάλιση. Οι δεσμεύσεις αφορούν περικοπές περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρών για τα έτη 2015 και 2016. Καταργείται η επικουρική ασφάλιση με τρόπο απαράδεκτο γιατί οι πόροι της επικουρικής ασφάλισης είναι η συμμετοχή των ίδιων των εργαζόμενων και σε ορισμένα ταμεία μόνο των εργοδοτών, το κράτος δεν έχει καμία συμμετοχή σ’ αυτό, αλλά προκειμένου να αποκρύψει τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων προχωρά σε ενοποίηση της κύριας με την επικουρική σύνταξη. Για τον λόγο αυτό καλούμε τους εργαζόμενους σε μια μαζική συμμετοχή στις 12 Νοέμβρη». Πριν και μετά την συνέντευξη τύπου ο κ. Κουτσιμπέλης συνοδευόμενος από τα μέλη της διοίκησης του Ν.Τ. Λάρισας επισκέφθηκε εργασιακούς χώρους, συζήτησε τόσο με τους εργαζόμενους όσο και μες τις διοικήσεις φορέων, οργανισμών και υπηρεσιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος