Λάρισα: Υπεράριθμα τμήματα-ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία

Τις σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό σε Δημοτικά σχολεία Γυμνάσια και Λύκεια της Λάρισας επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λαρισαίων. Τρεις εβδομάδες περίπου μετά την έναρξη των μαθημάτων διαπιστώθηκε πως υπάρχουν υπεράριθμα τμήματα ακόμα και με 27 μαθητές ενώ δεκάδας είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης με το Διευθυντή Εκπαίδευσης ν. Λάρισας.

Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι τρείς βδομάδες μετά το πρώτο κουδούνι η στα σχολεία εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Και φέτος η χρονιά ξεκίνησε με λιγότερους εκπαιδευτικούς, με τμήματα με 27 μαθητές, με παιδιά στοιβαγμένα σε αίθουσες «κλουβιά»,  με τον κατάλογο των προβλημάτων, να μεγαλώνει κάθε μέρα που περνάει.

Έτσι  σήμερα λείπουν 15 δάσκαλοι, και περισσότεροι από 80 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (αγγλικών, εικαστικών, μουσικής, γερμανικών, θεατρικής αγωγής ) με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία να μην λειτουργούν με πλήρες πρόγραμμα να χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες, και τα ολοήμερα να υπολειτουργούν.

Η  Ειδική Αγωγή ουσιαστικά υπολειτουργεί (λείπουν 17 δάσκαλοι ειδικής αγωγής  και 1 νηπιαγωγός)ενώ δεν έχουν καν ξεκινήσει ακόμα  οι προσλήψεις των αναπληρωτών!!. Έτσι παιδιά που δικαιούνται παράλληλη στήριξη με βάση και τα περσινά δεδομένα υπάρχει πιθανότητα να γνωρίσουν τον δάσκαλό τους… κατά το Πάσχα.

Απαιτούμε άμεσα:

Την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών,

Άμεση λειτουργία των δομών της Ειδικής Αγωγής

Τμήματα με  15 μαθητές για τα νήπια και την Α-Β δημοτικού και 20 μαθητές για τις μεγαλύτερες τάξεις

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα την προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων, να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μη μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!

Να προχωρήσουν στην καταγραφή των ζητημάτων, με τις ιδιαιτερότητες που αυτά παρουσιάζονται ανά σχολείο, να βρίσκονται σε άμεση επαφή με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης έτσι ώστε να συντονίσουμε τη δράση μας για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος