ertnews.gr

Λάρισα: Γνωριμία με τα φυτά μέσα από τη λογοτεχνία

22/07 20:31
Λάρισα: Γνωριμία με τα φυτά μέσα από τη λογοτεχνία

Υλοποιώντας πρόγραμμα για τις απαρχές της ιατρικής επιστήμης μέσα από τη ζωή και το έργο του Ιπποκράτη οι μαθητές του Β1΄τμήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας μελετούν κάθε τι σχετικό με τις θεραπευτικές προτάσεις του μεγάλου γιατρού και φιλοσόφου. Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η θεραπεία με τη χρήση φυτών και βοτάνων. Οι μαθητές, παράλληλα με την καλλιέργεια τέτοιων φυτών στο σχολείο, επισκέφθηκαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και μελέτησαν διεξοδικά το βιβλίο του Άγγλου συγγραφέα Earl Clark με τίτλο «ένα σποράκι μεγαλώνει».

Λάρισα: Γνωριμία με τα φυτά μέσα από τη λογοτεχνία

Σκοπός της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι η γνωριμία με τα αρωματικά φυτά, η όλη διαδικασία της σποράς και ανάπτυξης ενός σπόρου καθώς και η διάθεσή του στο εμπόριο. Επίσης, τονίζεται το στάδιο της διαλογής τους και η δημιουργία φαρμάκων. Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της ιατρικής, οι μικροί μαθητές έμαθαν μέσα από την αφήγηση και τις διαδραστικές ασκήσεις τις φάσεις ανάπτυξης των φυτών και της αξιοποίησης των θεραπευτικών και άλλων ιδιοτήτων τους.

Να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό προγράμματα e Twinning που υλοποιούν οι μικροί μαθητές έχει τίτλο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και εντάσσεται στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης και είναι. Οι μαθητές συνοδεύονται από τη δασκάλα τους Γραμματή Καΐπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version