Λάρισα: Αγροτική κάθοδος στην Αθήνα με αγροτικά μηχανήματα

Την απόφαση να κατέβουν με αγροτικά μηχανήματα στην Αθήνα εάν ψηφιστούν τα μέτρα στη νέα Βουλή αποφάσισαν οι αγρότες που συμμετείχαν στη σημερινή πανελλαδική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια Λάρισας. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αγρότες από πολλές περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων Θεσσαλία, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα, κεντρική και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Δυτική Ελλάδα.Αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σχετικά με το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό και κοινή διαπίστωσή τους ήταν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα μέτρα. Όπως δήλωσε ο κ. Δημήτρης Δημογιάννης, Γραμματέας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής οι αγρότες βρίσκονται ήδη σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όμως σε περίπτωση που δεν δοθούν εναλλακτικές λύσεις, τότε θεωρείται σίγουρη η κάθοδος στην Αθήνα με αγροτικά μηχανήματα την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή. Ο κ. Δημογιάννης επεσήμανε ότι υπάρχει πλήρη διαφωνία με τον τρόπο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που στην ουσία λέει στους αγρότες βγείτε στο δρόμο για να μας βοηθήσετε, «δουλειά των αγροτών δεν είναι να βγαίνουν στους δρόμους, αλλά να βρίσκονται στα χωράφια και να παράγουν, όπως δουλειά του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να βρούνε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των αγροτών».
Οι αγρότες θα περιμένουν την πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ για να συναποφασίσουν την κοινή κάθοδό τους στην Αθήνα.

Λάρισα: Αγροτική κάθοδος στην Αθήνα με αγροτικά μηχανήματα
Ερωτηθείς σχετικά με τις σχέσεις τους με την ΠΑΣΥ ο κ. Δημογιάννης υποστήριξε ότι έχουν ανοιχτές γραμμές με τους επικεφαλής καθώς αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.
Στην σύσκεψη, που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας του δήμου Κιλελέρ πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Μαχάς, ο οποίος τόνισε ότι τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχουν εκμεταλλεύσεις με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής με τη φορολόγηση των αγροτών. Ξεκαθάρισε ότι οι αγρότες δεν λένε όχι στη φορολογία και ζήτησε από την κυβέρνηση να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και οι ίδιοι στην παραγωγή. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που χρειάζεται η κυβέρνηση για να καλύψει τις ανάγκες ο κ. Μαχάς την προέτρεψε να φέρει πίσω τα κλεμμένα και να τα βρει από αυτούς που έχουν βγάλει έξω τα χρήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος