Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βλάστη Εορδαίας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, στην ορεινή, δασική τοποθεσία «Καρακώστα», στην Βλάστη Εορδαίας. Ισχυρή δύναμη πυρόσβεσης παραμένει στην περιοχή για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Στη μάχη για την κατάσβεσή της ρίχτηκαν 5 εναέρια μέσα, 30 πυροσβέστες, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 16 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ το έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του δήμου.

Το ανάγλυφο της περιοχής, αλλά και ο αέρας που έπνεε δυσχέραινε το έργο των πυροσβεστών που παρόλα αυτά κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, χωρίς να κινδυνεύσουν τα χωριά της Βλάστης και του Σισανίου, αλλά και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, από όπου προληπτικά απομακρύνθηκε η μοναχή.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βλάστη Εορδαίας
Ο συντονιστής Π.Υ. Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων Χριστόφορος Μπόκας,

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υποστράτηγος, συντονιστής Π.Υ. Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων Χριστόφορος Μπόκας, η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, με πυροσβεστικές δυνάμεις που συνέδραμαν στην κατάσβεση από την Δυτική Μακεδονία, την Κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο και την συμβολή 3 Canadair και 2 ελικοπτέρων, με αποτέλεσμα τον πλήρη έλεγχο της. Ο κ. Μπόκας τόνισε ακόμη ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν σε επιφυλακή όλη την νύχτα για τυχόν αναζωπυρώσεις. Ο υποστράτηγος, που συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή, συνεχάρη τους πυροσβέστες για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν στο μέτωπο της φωτιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος