H Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Κοριτσιών Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου λειτουργεί κανονικά και χαίρει της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δομή Φιλοξενίας, διαψεύδοντας όλες τις κακόβουλες και ψευδείς, όπως τις χαρακτηρίζει, δημόσιες αναρτήσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που στοχοποιούν την ίδια τη Δομή, τον Δήμο Βοΐου ως Δικαιούχο του προγράμματος, τους εργαζομένων της Δομής αλλά και τα ανήλικα φιλοξενούμενα παιδιά. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του κλιμακίου του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου και συζητήθηκαν όλα τα θέματα της Δομής, τόσο με το προσωπικό, όσο και με τους τοπικούς φορείς και τους θεσμικά υπεύθυνους για τη λειτουργία του Έργου. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν ήταν η δημοσίευση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τοπικά και ευρύτερα, πληροφοριών για τα στοιχεία της Δομής και τη καθημερινότητα των ανηλίκων.
Σύμφωνα και με τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης η συγκεκριμένη πρακτική, ανεξάρτητα από τους σκοπούς που εξυπηρετεί, εκθέτει τα ήδη ευάλωτα ανήλικα και τα στοχοποιεί έναντι πιθανών κινδύνων, κάτι που είναι καταφανώς παράνομο, σύμφωνα και με τον νέο ευρωπαϊκό νόμο για τη προστασία προσωπικών δεδομένων.
Στη διάρκεια της επίσκεψης συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας της Δομής με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η συνέχιση των παραπομπών των ανηλίκων που έχουν ανάγκη ασφαλούς διαβίωσης, προς τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, του Δήμου Βοϊου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος