Βελβεντό Κοζάνης: Εκτεταμένες ζημιές στον κάμπο από ξαφνικό μπουρίνι

Καταστροφές σε δεντροκαλλιέργειες με ροδάκινα, νεκταρίνια και μήλα προκάλεσε το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε το Βελβεντό. Οι αγρότες αναφέρουν ότι οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια, που ήταν έτοιμα προς συγκομιδή.

Oι αγρότες στο Δήμο Βελβεντού μετρούν τις πληγές τους από το καλοκαιρινό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή, και προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργιες κυρίως οπωροφόρων δέντρων, αντιχαλαζικά δίκτυα που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον δυνατό αέρα και την έντονη βροχόπτωση, ενώ παράλληλα ξερίζωσε δέντρα και έσπασε κλαδιά. Όπως τονίζουν οι παραγωγοί της περιοχής ζημιές έχουν εντοπιστεί στα καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια και μάλιστα λίγες μέρες πριν την συγκομιδή τους.

Βελβεντό Κοζάνης: Εκτεταμένες ζημιές στον κάμπο από ξαφνικό μπουρίνι

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού, Βασίλης Τζουράς, επισημαίνει ότι υπέστησαν σοβαρές ζημιές και τα συστήματα αντιχαλαζικής προστασίας που έχουν εγκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος του κάμπου. «Ήταν τόσο δυνατοί οι άνεμοι που επικράτησαν στιγμιαία και στην κυριολεξία γκρέμισαν δίχτυα και κολώνες, καταπλακώνοντας και καταστρέφοντας τα δένδρα. Η καταστροφή σε αυτές τις καλλιέργειες είναι καθολική» τόνισε ο κ. Τζουράς και πρόσθεσε ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα με κύριο χαρακτηριστικό τον δυνατό αέρα και την βροχή, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί το τοπικό κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει στις εκτιμήσεις των ζημιών.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος