Τροχαίο ατύχημα στα Σέρβια Κοζάνης με σοβαρό τραυματισμό 27χρονου – Γιατρός του Κ.Y. έσπευσε στο σημείο με το όχημα της

Επιπλέον ασθενοφόρα εξαιτίας της κλειστής γέφυρας Σερβίων ζητά ο Δήμαρχος

Στο νοσοκομείο Κοζάνης εκτός κινδύνου αλλά με σοβαρά τραύματα, βρίσκεται ο οδηγός μηχανής μικρού κυβισμού, μετά το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή των Σερβίων.

Το μηχανάκι που οδηγούσε ο 27χρονος με κατεύθυνση προς την Λάβα Σερβίων συγκρούστηκε με ΙΧ που οδηγούσε ένας 16χρονος, που κινούνταν με κατεύθυνση τα Σέρβια από την Νέα Καστανιά,  με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του νεαρού άντρα.

Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με πληροφορίες για τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του ατυχήματος  έσπευσε γιατρός του Κέντρου Υγείας με το δικό της όχημα, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό.

Ο νεαρός άντρας μεταφέρθηκε λίγο αργότερα στο Κέντρο Υγείας για να τον παραλάβει στην συνέχεια  ασθενοφόρο που έφτασε από την Κοζάνη στα Σέρβια και να τον μεταφέρει στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, μέσω της γέφυρας Ρυμνίου με διπλάσιο σχεδόν τον απαιτούμενο χρόνο λόγω  της διαδρομής που ακολουθείται λόγω της κλειστής γέφυρας Σερβίων.

Ο ανήλικος οδηγός του οχήματος που ενεπλάκη στο τροχαίο συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου και αφέθηκε ελεύθερος όπως και γονείς του, αργότερα με εντολή της Εισαγγελέως, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των γονέων του 16χρονου για  παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και στον οδηγό του ΙΧ, για πρόκληση βλαβών από αμέλεια και παράβαση του ΚΟΚ.

Κραυγή αγωνίας απο τον Δήμαρχο Σερβίων

Εν τω μεταξύ κραυγή αγωνίας απηύθυνε ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, με αφορμή το τροχαίο ατύχημα και των προβλημάτων που προκύπτουν εξαιτίας του κλεισίματος της Γέφυρας Σερβίων και των μεγάλων αποστάσεων που απαιτούνται, ώστε πολίτες και το ΕΚΑΒ να φτάσουν στο Νοσοκομείο Κοζάνης.

«Βρισκόμαστε προ των πυλών της απομόνωσης», τονίζει ο Δήμαρχος περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν χθες αναμένοντας το ασθενοφόρο από Κοζάνη, καθώς το μοναδικό που διαθέτει η περιοχή βρισκόταν σε άλλο περιστατικό με αποτέλεσμα  επι 50 λεπτά το τραυματισμένο παιδί να το φροντίζει η γιατρός του Κέντρου Υγείας και μια νοσηλεύτρια έως ότου φτάσει το ΕΚΑΒ.

Υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητη η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σερβίων, όπως και η διάθεση ενός ακόμα ασθενοφόρου αν και όπως τόνισε χρειάζεται η εγκατάσταση μιας αυτόνομης μονάδας  ΕΚΑΒ που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων.

Κοζάνη: Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος