Το ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας συνδράμει στην Αττική – Ζητά προσλήψεις το εργασιακό σωματείο

“Το τελευταίο έτος, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αλλά και όλο το υγειονομικό προσωπικό, στάθηκε αντάξιο στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργασιακό σωματείο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο ασκεί κριτική στο υπουργείο Υγείας σημειώνοντας ότι: “… αντί να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα του ΕΚΑΒ, απλά τα μεταφέρει”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι (το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας) “καλείται να συνδράμει με δύο ασθενοφόρα και τέσσερις διασώστες στην Αττική, αδιαφορώντας για την περιοχή που συνεχίζει να πλήττεται εδώ και ένα έτος με αυξανόμενο αριθμό περιστατικών, με το τελευταίο 10ημερο υπάρχει μια αύξηση 50%”.

Σεβόμαστε, αναφέρει το Σωματείο, “την κατάσταση που βρίσκεται η Αττική αλλά δεν είναι λύση η αποδυνάμωσης της επαρχίας”, σημειώνοντας ότι “λύση υπάρχει, με την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και μαζικές προσλήψεις των πολυάριθμων και ήδη εκπαιδευμένων διασωστών, με επείγουσες διαδικασίες. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και ζήλο όλο αυτό το διάστημα αφήσαν στην άκρη τα εργασιακά τους ζητήματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ανταμειφθήκαν όμως με το υπέροχο χειροκρότημα των πολιτών“.

Το Εργασιακό σωματείο ΕΚΒ Δυτικής Μακεδονίας ζητά από το Υπουργείο Υγείας να αποκαταστήσει την πολύχρονη αδικία που έχει να κάνει με την ένταξή στα βαρέα και ανθυγιεινά και άμεσα να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος