Τιμή 10 ευρώ ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Κοζάνης για τα αμνοερίφια ενόψει Πάσχα (video)

Εν αναμονή της τελικής τιμής πώλησης των αμνοεριφίων, εν όψει του Πάσχα, οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ τουλάχιστον το κιλό, αφού το κόστος παραγωγής παραμένει υψηλό με αποτέλεσμα το κέρδος να παραμένει μικρό.

Στην Σκήτη Κοζάνης, όπου δραστητοποιούνται τουλάχιστον 10 κτηνοτρόφοι με αιγοπρόβατα ελευθέρας βοσκής, δηλώνουν πως το επάγγελμα φθίνει λόγω των αυξημένων τιμών των ζωωοτροφών αλλά και του πετρελαίου τα έξοδα είναι περισσοτερα από τα έσοδα, επιφέροντας ακόμα και μείωση του ζωϊκού τους κεφαλαίου.

Η περίοδος του Πάσχα δίνει μια ανάσα στους κτηνοτρόφους καθώς η ζήτηση ειναι μεγάλη για αρνιά και κατσίκια, όπως το έθιμο απαιτεί. Η εγχώρια αγορά δεν μπορεί να καλυφθεί από τους κτηνοτρόφους, όπως δηλώνουν οι ίδιοι και με τις εισαγωγές από Ρουμανία και Ιταλία να μην είναι βέβαιες ακόμα.

Τιμή 10 ευρώ ζητούν οι κτηνοτρόφοι της Κοζάνης για τα αμνοερίφια ενόψει Πάσχα (video)

Οι κτηνοτρόφοι πάντως από την ΠΕ Κοζάνης όπως δηλώνει και ο Γραμματέας του Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αντώνης Διαμαντίδης, αναμένουν μια καλή τιμή από εμπόρους και κρεοπωλεία ώστε να βοηθηθούν και να κρατηθούν στο επάγγελμα, τονίζοντας πως εαν αποφασιστεί να μπει στο καλάθι του νοικοκυριού το πρόϊόν τους, θα αναγκαστούν να πουλήσουν σε πολύ χαμηλή τιμή κάτι που θα δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάστασή του κτηνοτροφικού κόσμου.

Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί με 7 ευρώ το κιλό τα αμνοερίφια και ζητούμενο παραμένει να φτάσει στα 10 ευρώ, σημειώνει ο κτηνοτρόφος Αβράμ Ανδρεάδης, καθώς το κόστος παραγωγής είναι μεγάλο, τονίζοντας πως εάν μειωθεί, θα μπορούν και οι καταναλωτές να αγοράσουν φθηνότερα και αυτό θα πρέπει να δει η πολιτεία. Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά “και ο μπακαλιάρος πουλήθηκε 15 ευρώ αλλά δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς”.

Εν αναμονή της τελικής τιμής και των αποφάσεων που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες για αρνί και κατσίκι εν όψει του Πασχαλινού τραπεζιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος