Συνάντηση τυροκόμων Δ. Μακεδονίας με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση με τους τυροκόμους της Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στα Γρεβενά ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Λάμπρος Χατζηζήσης, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, αλλά και το καταστατικό για την δημιουργία ενός συνεργατικού σχηματισμού (cluster), ως συνέχεια της αρχικής πρότασης του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.

Μάλιστα αποφασίστηκε τον επόμενο μήνα να γίνει η οριστική υπογραφή του συμφώνου και η δημιουργία του συνεργατικού σχηματισμού.

Επίσης εκφράστηκαν και συζητήθηκαν τα κύρια και άμεσα προβλήματα των τυροκόμων από τους ιδιοκτήτες των τυροκομείων αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης και αξιοποίησης των ποιοτικών τυροκομικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας μέσω της μελέτης που διεξάγεται για  την ανάδειξη των μοναδικών ποιοτικών χαρακτηριστικών που έχουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Σάκης Φωλίνας, ο διευθυντής προγραμμάτων της ΑΝΚΟ, Τάσος Σιδηρόπουλος και ο συντονιστής της δομής RIS, Βασίλης Μαχαιράς.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος