Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα εγκαίνια του BALKAN ENERGY FORUM

Συγκέντρωση στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης, πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 23/5, στις 18:00, στα εγκαίνια του BALKAN ENERGY FORUM, το Δίκτυο Ενεργειακών Κοινοτήτων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Δυτικής Μακεδονίας «ΟΦΕΛΟΣ» και ο Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό από το Forum των Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους,  ο αποκλεισμός των ενεργειακών κοινοτήτων υποβαθμίζει την αξίας τους ως εργαλείο συμμετοχής της κοινωνίας στην εξελισσόμενη Ενεργειακή Μετάβαση. Καλούν του πολίτες να στηρίξουν την πρωτοβουλία τους, αντιδρώντας, όπως τονίζουν, όχι μόνο για τον αποκλεισμό τους από το FORUM, αλλά κυρίως για τον αποκλεισμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων από το σχεδιασμό της Δίκαιης Μετάβασης της περιοχής.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17:00, στο εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα, με αφορμή τα εγκαίνια του Φόρουμ, διοργανώνουν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα «ΑΠΕ ΑΛΕΡΤ» και  η Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία. Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα «ΑΠΕ ΑΛΕΡΤ», χαρακτηρίζει το Forum, «Κυβερνητική ενεργειακή φιέστα» που σκοπό έχει «την προώθηση των επιχειρηματικών σχεδίων των ενεργειακών κολοσσών και την προώθηση της αυταπάτης ότι η μετάβαση προς τις ΑΠΕ μέσω πολιτικών που είναι ενάντια στην κοινωνία, μπορεί να επιλύσει όλα τα οικονομικά και τα περιβαλλοντικά της προβλήματα».

«Κυβέρνηση, τοπική διοίκηση και επιχειρηματικοί όμιλοι», τονίζεται στην ανακοίνωση, «διοργανώνουν Βαλκανικό Ενεργειακό Forum στον τόπο του εγκλήματος, την ώρα μάλιστα που ο λαός της περιοχής στενάζει από την ενεργειακή φτώχια, χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας εργάζονται χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθούς καθηλωμένους και ελλιπή μέτρα υγείας και ασφάλειας, και την ώρα που βουνά, λαγκάδια και νερά της περιοχής καταστρέφονται από την τοποθέτηση βιομηχανικής κλίμακας ΑΠΕ». Στη συγκέντρωση συμμετέχει και η Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετέχουν, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ενεργειακή πολιτική που, όπως υποστηρίζει, οδηγεί σε ερημοποίηση τη Δυτική Μακεδονία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος