Στην κυκλοφορία και πάλι η γέφυρα Σερβίων για οχήματα ως 3,5 τόνους (video)

Στις 2 ακριβώς δόηκε και πάλι στην κυκλοφορία για τα ΙΧ επιβατικά οχήματα πλην φορτηγών η Γέφυρα Σερβίων. Προηγήθηκε του ανοίγματος η τέλεση αγιασμού.

Η Γέφυρα δίνεται στην κυκλοφορία αποκλειστικά για οχήματα κάτω των 3,5 τόνων και όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης μετά τη σύσκεψη με τους εμπλεκομένους φορείς, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί προκειμένου να αποφευχθεί η διέλευση φορτηγών και οχημάτων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η γέφυρα παρέμεινε κλειστή από τις 17 Μαρτίου, οπότε και είχαν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα στην στατικότητά της.

Στην κυκλοφορία και πάλι η γέφυρα Σερβίων για οχήματα ως 3,5 τόνους (video)

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως το κόστος κατασκευής έχει ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ, ενώ σε ότι αφορά στις τοπικές κοινωνίες που υπέστησαν ζημιά από το κλείσιμο της γέφυρας, ο Περιφερειάρχης, επεσήμανε ότι καταγράφεται για να μπορέσει να υπάρξει ένα πλαίσιο διεκδικήσεων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την επαναλειτουργία της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

Ανακοινώνεται η τροποποίηση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, λόγω επαναλειτουργίας της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας και μετά από Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης από την 14:00΄ ώρα του Σαββάτου (03-06-2023), ως ακολούθως:

Α) Αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας και μόνο των επιβατηγών αυτοκινήτων, των επιβατηγών αυτοκινήτων με ρυμουλκούμενο όχημα, των μοτοσικλετών, των μοτοποδηλάτων, των λεωφορείων, καθώς και των φορτηγών οχημάτων, με μεικτό βάρος μικρότερο των 3,5 τόνων, στην Ε.Ο. Κοζάνης Λάρισας, από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων). Η κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων στην Ε.Ο. Κοζάνης Λάρισας, θα διεξάγεται κανονικά, ρυθμιζόμενη από τους υφιστάμενους φωτεινούς σηματοδότες για την εναλλακτική μονοδρόμηση της οδού «από την ΧΘ 18+900 έως την ΧΘ 20+300» , σε «λωρίδα» πλάτους 4,00 m στο μέσον – άξονα του καταστρώματος αυτής, με την τοποθέτηση σε πυκνή διάταξη πλαστικών κώνων επαρκώς στερεωμένων.

B) Η κυκλοφορία των λεωφορείων, καθώς και των φορτηγών οχημάτων με μεικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων, θα διεξάγεται από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη από το 39ο χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Τριγωνικού)-Ρύμνιο-Γέφυρα Ρυμνίου.

Γ) Η κυκλοφορία των λεωφορείων, καθώς και των φορτηγών οχημάτων με μεικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων, που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Κοζάνης – Ρυμνίου και αντιστρόφως, θα διεξάγεται, ακολουθώντας ένα εκ των κάτωθι ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων: Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου–Αιανής, Αιανή-Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός Αιανού, Επαρχιακή Οδός Κοζάνης-Αιανής-Κυκλικός Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως. Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά- Διασταύρωση Καρυδίτσας και αντιστρόφως. Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά-Επαρχιακή Οδό Σπάρτου-Διασταύρωσης Βαθυλάκκου (13ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας) και αντιστρόφως.

Στην κυκλοφορία και πάλι η γέφυρα Σερβίων για οχήματα ως 3,5 τόνους (video)

Όπως εκτίμησαν ειδικοί επιστήμονες, «τρεις σοβαροί λόγοι που μας οδήγησαν να πάρουμε την απόφαση για το κλείσιμο της γέφυρας των Σερβίων για τη διέλευση των οχημάτων ακόμα και των μικρών επιβατικών, είναι πρώτον, η ύπαρξη μιας μεγάλης ρωγμής στο σημείο στήριξης του προβόλου με το κατάστρωμα της γέφυρας στην τέταρτη κολόνα της γέφυρας των Σερβίων από την Κοζάνη προς τα Σέρβια. Ο δεύτερος λόγος είναι ο μεγάλος βαθμός οξείδωσης δύο ισχυρών τενόντων που κρατούσαν στην οριζόντια θέση τον πρόβολο της κολόνας αυτής, πάνω στον οποίο στηρίζονταν το κατάστρωμα βάρους 500 τόνων. Ο τρίτος λόγος είναι ότι μετά την εγκατάσταση ειδικών καταγραφικών οργάνων, ρωγμώμετρων για την ακρίβεια, μετρούσαμε για δύο συνεχόμενα 24ωρα διεύρυνση της μεγάλης ρωγμής».

Στην κυκλοφορία και πάλι η γέφυρα Σερβίων για οχήματα ως 3,5 τόνους (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος